Το Λαύριο πήρε μεγάλη νίκη εκτός έδρας απέναντι στη Καρδίτσα αγκαλιάζοντας τη παραμονή ενώ οι γηπεδούχοι θα χρειαστεί να μονομαχήσουν μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Gray με 25 πόντους ενώ από τους ηττημένους διακρίθηκε ο Gabrowsek με 16.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και το Λαύριο μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και με όπλο την αμυνά του και το καλό ξεκίνημα του Langevine προηγήθηκε με 9-20 για να κλείσει τη περίοδο στο +9 (15-24). Στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι σταδιακά άρχιζαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Gabrowsek αι Gallinat ήταν οι κύριοι εκφραστές της ανατροπής και έτσι η διαφορά έφτασε στο -3 (34-37) λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, το Λαύριο επανέλαβε το ξεκίνημα της πρώτης περιόδου. Ο Flagg έκανε το step up και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι διψήδιες διαφορές. Το προβάδισμα αυτό διατήρηθηκε μέχρι και το τέλος της περιόδου όπου ο Cole έκανε το 61-50 ενώ η Καρδίτσα είχε στο μεγαλύτερο διάστημα νεκρά διαστήματα. Στη τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι με τους Pridgett και Kabrowsek μείωσαν σε 55-61 όμως το Λαύριο είχε άμεσες απαντήσεις και και προηγήθηκε με +11 (58-69). Καθώς περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά νευρικοί και οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά 16 πόντων (64-80). Η εξέλιξη δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και το Λαύριο αγκάλιασε τη παραμονή.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 34-37, 50-61, 70-85.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.