Το «μπαμ» της αγωνιστικής σημειώθηκε στο κλειστό Γιάννης Μπουρούσης εκεί όπου η Καρδίτσα σημείωσε μεγάλη νίκη απέναντι στο Περιστέρι και πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον στη κατηγορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της νίκης ήταν ο Gallinat με 24 πόντους και 3/6 τρίποντα ενώ από πλευράς ηττημένων διακρίθηκε ο Bilan με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και το Περιστέρι μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 5-10 χάρη στις εμπνεύσεις του Randanov. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν άμεσα με τον Γκιουζέλη να φέρνει στα ίσια το ματς (14-14). Οι Περιστεριώτες όμως είχαν πλουραλισμό στη πρώτη περίοδο και την τελείωσαν με +8 (16-24). Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, η Καρδίτσα αύξησε τη πίεση της στην άμυνα με αποτέλεσμα να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Gallinat και Pridgett ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι με αποτέλεσμα να προηγηθούν με +6 (48-42). Bilan και Denmon είχαν άμεσες απαντήσεις και να κρατούν τους Περιστεριώτες στο ματς. Πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν το γκάζι και προηγήθηκαν με 68-56 αλλά οι Καρδιτσιώτες δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη. Evans και Gabrovsek ηγούνταν και το σκορ ήταν στο 68-69. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βγάζουν ενέργεια και με τον Pridgett πήραν διαφορά σε κρίσιμο σημείο (81-78, 38′). Το Περιστέρι προσπάθησε με χαμηλό σχήμα για την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι η Καρδίτσα πανηγύρισε μια άξια νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 41-37, 60-67, 86-80.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.