Ο Κολοσσός μπορεί να είδε το Περιστέρι να κάνει μία εξαιρετική τέταρτη περίοδο και να ανατρέπει την εις βάρος του κατάσταση, ωστόσο χάρις σε μία τεράστια άμυνα και την ψυχραιμία του στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης,  τελικά κατάφερε να πάρει ακόμη μία τεράστια νίκη στην απόρθητη έδρα του (είχε επίσης λυγίσει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Προμηθέα), που τον έστειλε στο 5-5 και τον έφερε αγκαλιά με την πρόκριση στο Final 8 του Κυπέλλου. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν το πρώτο τους ανεπιτυχές αποτέλεσμα έπειτα από έξι σερί νίκες, υποχώρησαν στο 7-3 και έχασαν την ευκαιρία να κάνουν ένα πολύ μεγάλο βήμα τετράδας. Οι νικητές είχαν πολυφωνία στην επίθεση, καθότι πέντε παίκτες τους ήταν διψήφιοι (Smith 17, Kατσίβελης 15, Dixon 14, Osborne 13, Morreira 11). Στην αντίπερα όχθη κορυφαίος ήταν ο Bilan με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός αν κι άστοχος ήταν ο Francisco με 13 και 11 ασίστ, αλλά κι οι Κασελάκης και Denmon με άλλους 13 έκαστος.

Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη ήταν εξαιρετικό στο μπροστά μέρος του παρκέ και πήρε πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (4-8), το οποίο λίγο αργότερα διεύρυνε (6-12). Οι φιλοξενούμενοι ήταν συνεχώς στην πρωτοπορία του σκορ, όμως οι Ροδίτες πλησίασαν στο καλάθι και έδωσαν τον χαρακτήρα του ντέρμπι στην αναμέτρηση (12-14). Πάντως οι “κυανοκίτρινοι” επέβαλαν πάλι τον ρυθμό τους και έφτασαν στο +7 (18-25), ενώ ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο όντας στο +4 (21-25). Στην συνέχεια το σενάριο του αγώνα άλλαξε δραματικά, με τους “θαλασσί” να τρέχουν ένα 8-0 για το 29-25, ενώ κράτησαν με “νύχια και με δόντια αυτό το +4 (39-35). Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου δεν έμειναν εκεί και πήραν αέρα οκτώ πόντων (45-37), ενώ δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση στην έκβαση της αναμέτρησης μέχρι την ανάπαυλά της.

O Kολοσσός ήταν για τα καλά ο κυρίαρχος του αγώνα και με την έναρξη του δευτέρου μέρους αποσπάστηκε με δέκα (50-40), αλλά ο ΓΣΠ επανήλθε κάπως, πλησιάζοντας στους έξι (50-44). Βέβαια οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από την μίνι αντεπίθεση των “Πριγκίπων” της Δυτικής όχθης και πήραν μαξιλαράκι 13 πόντων (62-49), ενώ πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 10 πόντων (66-56). Το Περιστέρι δεν ήταν διατεθειμένο να αφήσει τον αγώνα στην τύχη του και έριξε την ψαλίδα στους έξι (68-62), εντούτοις ένα τεράστιο περιφερειακό σουτ του Osborne αποκατέστησε την τάξη (73-62).

H κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για τους φιλοξενούμενους, όμως ο “killer” Denmon φώναξε παρών και με δύο μεγάλα τρίποντα, εκ των οποίων το ένα στην εκπνοή, κατάφεραν να μειώσουν στους πέντε (73-68) και να δώσουν εκ νέου ενδιαφέρον στην συνάντηση. Πλέον, το momentum ήταν μετά από πολλή ώρα στην μεριά των “κυανοκιτρίνων”, που ένα γκολ – φάουλ του Bilan έφτασαν σε απόσταση μία κατοχής (78-75), την ώρα που ο Κροάτης ψηλός με μία προσωπική φάση έγραψε το 78-77. O 33χρονος σέντερ ήταν ο κύριος επιθετικός πόλος των Περιστεριωτών και με ένα νέο επιτυχημένο ζευγάρι βολών έδωσε βραχεία κεφαλή στην ομάδα του (78-79), εντούτοις ένα απίστευτης ομορφιάς κάρφωμα του Coffey στα 39” έγραψε το 80-79, ενώ ένα εύκολο lay yp του Κατσίβελη έδωσε σημαντικό προβάδισμα νίκης για τον Κολοσσό (82-79 στα 20”).  Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα το Περιστέρι υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος στην δική του επίθεση, με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να κερδίσει την κατοχή και φάουλ και να κλειδώσει το μεγάλο ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 47-40, 66-56, 88-82

Δείτε τα στατιστικά εδώ