Για τρίτη φορά σε ισάριθμες διοργανώσεις βρέθηκε στο βάθρο ο Προμηθέας Πάτρας έπειτα από την άνετη νίκη απέναντι στον Κολοσσό με 71-95. Βέβαια οι Πατρινοί κατακτούν για πρώτη φορά την τρίτη θέση στο Super Cup, καθώς το 2020 ήρθαν πρώτοι και πέρυσι κατετάγησαν δεύτεροι. Από την άλλη οι Ροδίτες μετά το αρχικό 10-0 έριξαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, καθώς ήταν κουρασμένοι σωματικά και ψυχολογικά από την υπερπροσπάθεια απέναντι στον Παναθηναϊκό κι έτσι  ολοκλήρωσαν την παρθενική παρουσία τους σε Super Cup στην τέταρτη θέση.

Οι νικητές είχαν πολλούς παίκτες στην ζώνη του λυκόφωτος, με τον Υοung να είναι πολύ καλός στον τομέα του σκοραρίσματος με 23 πόντους. Από εκεί κι έπειτα ο Conditt ήταν εξαιρετικός με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τον έτερο ψηλό Kulboka να πετυχαίνει άλλους 12. Διψήφιοι ήταν επίσης και οι Τσαϊρέλης και Hellems με 11 πόντους έκαστος. Στον αντίποδα ο Starks μετά το ματς απέναντι στο “τριφύλλι” διακρίθηκε απέναντι και στον Προμηθέα με 21 πόντους, την στιγμή που ο Stefanovic ήταν επίσης διψήφιος με 14 πόντους.

Mε τον Starks να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε κόντρα στον Παναθηναϊκό και τους Moreira και Stefanovic να δίνουν επίσης σκορ, οι Ροδίτες αποσπάστηκαν με 10 πόντους (10-0) σε σκάρτα 2,5 λεπτά αγώνα. Ο Moreira μπήκε κι αυτός δυνατά στην εξίσωση του σκοραρίσματος για τους οικοδεσπότες, ωστόσο οι Πατρινοί με ηγέτη τον Τσαϊρέλη βρήκαν λύσεις επιθετικά κι αμυντικά,  ανατρέποντας πλήρως την εις βάρος τους κατάσταση (17-19). Ο Stefanovic με τρίποντο “ξεκόλλησε” το συγκρότημα του Παπαθεοδώρου από τους 17 πόντους κι έδωσε πάλι το πάνω χέρι στην ομάδα του (20-19). Παρόλα αυτά οι Αχαιοί εκμεταλλεύτηκαν εξακολουθούσαν να είναι εξαιρετικοί επιθετικά, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν το δεκάλεπτο στο +3 (20-23).

Παρά το γεγονός ότι ο Προμηθέας πήρε πλεονέκτημα έξι πόντων (23-29), με δύο τρίποντα των Hellems και Young, οι “θαλασσί”  έβγαλαν διαδοχικές καλές άμυνες  κι ισοφάρισαν άμεσα(29-29). Ο Γκίκας ήταν άρτιος τόσο στα εκτελεστικά όσο και στα δημιουργικά του καθήκοντα κι οι Αχαιοί ξέφυγαν για πρώτη φορά με εννιά πόντους (29-38). Η αρμάδα του Γιατρά κυριαρχούσε πλέον στο παρκέ και πήγε στην ανάπαυλα με προβάδισμα 12 πόντων (32-44), την ώρα που οι Ροδίτες πλήρωναν την μεγάλη τους αστοχία στα δίποντα (7/21) και την κακή του δημιουργία.

O Προμηθέας εκτόξευσε την διαφορά στους 16 πόντους (32-48), αλλά ο Κολοσσός με ένα γρήγορο 7-0 “δήλωσε παρών” και μπήκε άμεσα ξανά στο παιχνίδι. Η αντίδραση των παικτών του Παπαθεοδώρου ήταν πρόσκαιρη, καθώς οι Πατρινοί βρήκαν πάλι ρυθμό στην επίθεση πήραν εκ νέου απόσταση 15 πόντων (39-54). Οι οικοδεσπότες πάλι προσπάθησαν να μπουν στο παιχνίδι (46-56), ωστόσο οι Αχαιοί απάντησαν με ένα επιμέρους 2-12 και μπήκαν στην τελική ευθεία του αγώνα με το σκορ στο 48-68, το οποίο ήταν μη αναστρέψιμο.

Ο Προμηθέας συνέχιζε να πετάει φωτιές στην επίθεση, με την διαφορά να έχει αυξητικές και να φτάνει τους 25 πόντους (54-79). Ο Starks ήταν ο μόνος που πάλευε για τους νησιώτες και μάλιστα με ατομικές του προσπάθειες έριξε το προβάδισμα των Πατρινών στους 20 (61-81). Παρά τις εκατέρωθεν αλλαγές ο Young “πυροβολούσε” από την περιφέρεια κι έτσι οι παίκτες του Γιατρά συντήρησαν μέχρι τέλους την τεράστια απόσταση από τους αντιπάλους τους.

 

 

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 32-44, 48-68, 71-95

Δείτε τα στατιστικά εδώ