Το Λαύριο πανηγύρισε τη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από εννέα αγωνιστικές απέναντι στη Καρδίτσα με σκορ 81-80. Η νίκη αυτή ήρθε με πολύ κόπο και ιδρώτα αφού το αποτέλεσμα κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Flagg με 23 πόντους και 4/7 τρίποντα. Από πλευράς ηττημένων που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήλεγχαν το ρυθμό ξεχώρισε ο Hunter με 16.

Ξκείνημα της αναμέτρησης και η Καρδίτσα μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και να είναι άκρως αποτελεσματικοί στην επίθεση. Προηγήθηκαν μάλιστα και με +8 (18-26), την στιγμή που η ομάδα του Λαυρίου έψαχνε λύσεις στην επίθεση. Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε και στους 10 πόντους (18-28). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα. Με πρωταγωνιστές τους Flagg, Κουζέλογλου και Γερομιχαλού η διαφορά έπεσε στους πέντε (37-42). Ο πρώτος μάλιστα έκλεισε το ημίχρονο με 17 πόντους.

Στο δεύτερο μέρος όλα ήταν διαφορετικά. Η ομάδα του Σερέλη ανέβασε κατακόρυφα την πίεση της στην άμυνα και δεν έχασε σε καμία στιγμή την επαφή με το σκορ. Pridgett και Boeheim απειλούσαν κυρίως με ατομικές ενέργειες και κρατούσαν την Καρδίτσα μέσα στον αγώνα. Το τρίτο δεκάλεπτο λοιπόν κύλησε έτσι με τις ομάδες να εναλλάσονται στο σκορ. Στη κρίσιμη τελευταία περίοδο, η Καρδίτσα μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με οκτώ (66-74). Δύο τρίποντα του Κουζέλογλου, ένα λέι απ κι ένα τρίποντο του Γερομιχαλού ανέτρεψαν όμως πλήρως την κατάσταση με το Λαύριο να περνάει μπροστά (79-78). Το παιχνίδι ήταν δραματικό στο τελευταίο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάνει κανένα απολύτως φάουλ μέχρι το τέλος, γεγονός που τους αφαιρούσε ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα για να σταματήσουν το χρόνο. Ο Pridgett ακούμπηκε τη μπάλα με το πόδι ενώ είχε κατοχή η ομάδα του στη τελευταία επίθεση και έτσι το Λαύριο πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 38-42, 60-64, 80-81.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.