Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του, το οποίο δεν είναι όπως θα θέλε, κάτι που όμως είναι λογικό, αφού πολλοί παίκτες απουσίαζαν από την προετοιμασία ελέω Eurobasket. Ακόμη επεσήμανε ότι κρίνεται ένας τίτλος, ασχέτως αν είναι σημαντικός ή όχι. Τέλος υπογράμμισε ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα παίξουν με σεβασμό, ενώ είναι επικεντρωμένοι μόνο στον Προμηθέα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η ετοιμότητα είναι σχετική λέξη. Είχαμε έξι διεθνείς που έλειπαν από την προετοιμασία μας και ενσωματώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Δεν είμαστε αρκετά έτοιμοι σε σχέση με το τι θα θέλαμε. Σε λίγες μέρες ξεκινάει η Euroleague. Στην προετοιμασία είχαμε μισή ομάδα και οι προπονητές πάντοτε παραπονιούνται γι’ αυτό.

Έχουμε έναν σημαντικό κορμό από πέρυσι. Αυτή τη στιγμή όμως παίζουμε για έναν τίτλο. Δεν ξέρω πόσο σημαντικός είναι ή δεν είναι. Είναι ένα σημαντικό event όπως είναι, με όλο το ελληνικό μπάσκετ εδώ.

Θα κληθούμε να αξιολογήσουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Θα παίξουμε με σεβασμό. Κοιτάμε μόνο τον αυριανό μας αντίπαλο. Αυτό είναι όλο, ένα παιχνίδι μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε».

Για την προσθήκη 7ου ξένου και το αν θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ των ομάδων: «Η ερώτηση είναι σημαντική, αλλά δεν υπάρχει απάντηση. Από ό,τι ξέρω δεν έχει ψηφιστεί αυτό. Αν υπάρξει απόφαση οριστική να απαντήσω και να πω. Αν ρωτάτε εμένα, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του και όλοι μαζί το ελληνικό μπάσκετ.

Είναι σχετικό τι σημαίνει η πρόοδος του μπάσκετ. Αν μία ή δύο ελληνικές ομάδες διεκδικούν το Final Four και τον τίτλο είναι μεγάλη πρόοδος. Ως Ολυμπιακός ανταγωνιζόμαστε ομάδες που έχουν 11 και 12 ξένους. Έτσι δεν είναι;

Αυτό με τους γηγενείς συμβαίνει και είναι πρόβλημα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Συμφωνώ με τον Ηλία πως είναι μια μεγάλη συζήτηση και όλοι οι προπονητές πρέπει να πάρουν θέση. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω εφόσον δεν έχει γίνει πράξη».

Radonjic: «Επικεντρωνόμαστε μόνο στο αυριανό ματς»

Ο Dejan Radonjic τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες η ομάδα προετοιμάστηκε με τον Grigonis να είναι διαθέσιμος, ενώ στάθηκε και στην απουσία του Wolters. Ακόμη υπογράμμισε ότι στόχος της ομάδας του είναι να παίξει καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το “τριφύλλι” στρέφει την προσοχή του μόνο στο αυριανό παιχνίδι. Τέλος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την προσθήκη του έβδομου ξένου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Κάναμε κάποιες προπονήσεις τις τελευταίες μέρες με τους νέους μας παίκτες και τον Γκριγκόνις. Δυστυχώς, ο Ουόλτερς είναι εκτός και δεν θα παίξει.

Αυτή τη στιγμή για εμάς είναι σημαντικό να παίξουμε καλά και στις δύο πλευρές. Η συγκέντρωσή μας είναι στο αυριανό ματς. Ελπίζω πως θα παίξουμε καλά για να κερδίσουμε αύριο».

Για την προσθήκη 7ου ξένου και το αν θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ των ομάδων: «Νομίζω πως είναι καλύτερο να μιλήσουν οι υπόλοιποι για αυτό… Είμαι εδώ μόλις έναν μήνα, δεν πρέπει να μιλήσω για αυτό το θέμα».

Γιατράς: «Διαφωνώ με τον έβδομο ξένο»

Ο Μάκης Γιατράς ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα του να διεκδικεί ακόμη έναν τίτλο. Επίσης υπογράμμισε ότι ο Προμηθέας γνωρίζει πολύ καλά την δυναμικότητα του Ολυμπιακού, αφου τον είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι. Τέλος αναφερόμενος στο θέμα του έβδομου ξένου ήταν κάθετα αντίθετος, αφού με αυτόν τον τρόπο ανοίγει η ψαλίδα με τις πιο ισχυρές οικονομικά ομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πρώτα από όλα να ευχηθώ σε όλους υγεία, να έχουμε μια καλή χρονιά και να πετύχουν οι ομάδες τους στόχους τους. Είναι τιμή μας που διεκδικούμε άλλον έναν τίτλο, είναι μεγάλο πράγμα αυτό για τον Προμηθέα. Ξέρουμε με ποιον έχουμε να παίξουμε.

Είχαμε την… ατυχία να τους αντιμετωπίσουμε και πέρυσι στα ημιτελικά, νιώσαμε τι ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ένα μονό παιχνίδι, έχουμε μια καλή ομάδα. Δουλέψαμε από την αρχή της προετοιμασίας όλοι μαζί. Θα διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε και ελπίζω ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να δει ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι».

Για την προσθήκη 7ου ξένου και το αν θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ των ομάδων: «Εγώ θα πω ότι διαφωνώ κάθετα. Έγινε ενώ οι ομάδες είχαν φτιάξει ροστερ. Θα γίνονται αλλαγές, το αν είναι 7 ή 8… Οι περισσότερες ομάδες άλλαζαν ξένους, ας μην γελιόμαστε. Διαφωνώ, όσο μου πέφτει λόγος, αν περάσει αυτή η απόφαση. Νομίζω πως κάνει πιο ισχυρούς τους δυνατούς και εννοώ τις ομάδες που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Δεν λέω μόνο για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Μεγαλώνει την ψαλίδα. Δίνει μεγαλύτερη δύναμη στους δυνατούς».

Παπαθεοδώρου: «Θα δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας απέναντι σε μεγάλους κι ισχυρούς αντιπάλους»

Ο Ηλίας Παπαθε0δώρου τόνισε το πόσο γεγονός είναι για τον Κολοσσό να λάβει μέρος σε ένα τέτοιο event. Ακόμη επεσήμανε ότι είναι θετικό για τους “θαλασσί” να τεστάρουν τις δυνάμεις του με δυνατούς κι ισχυρούς αντιπάλους, ενώ για το φλέγον ζήτημα του έβδομου ξένου τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να δίνεται η ευκαιρία στους Έλληνες να παίζουν. Ακόμη τόνισε ότι καλό θα ήταν οι προπονητές να καταθέσουν την άποψή τους, καθώς πρόκειται για μία σημαντική απόφαση για το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Για εμένα το σημαντικό κομμάτι δεν θα είναι αν θα έχουμε 6 ή 7 ή 8 ξένους. Δεν θεωρώ ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα από την παραγωγική διαδικασία. Είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το ζητούμενο είναι να δίνεται στους Έλληνες παίκτες η ευκαιρία να παίξουν. Το κομμάτι αυτό βοηθάει περισσότερο τις πιο μεγάλες ομάδες, που δεδομένα χρειάζονται περισσότερους ξένους, ειδικά για την Euroleague. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρέπει πραγματικά να δούμε τι θα κάνει το ελληνικό μπάσκετ καλύτερο, όπως και την παραγωγική διαδικασία. Θα έλεγα ότι πλέον η παραγωγή Ελλήνων παικτών έχει μικρύνει πάρα πολύ.

Το 2015 αν δεν κάνω λάθος ο Βεζένκοφ ήταν καλύτερος νέος παίκτης και πιο βελτιωμένος, στον Άρη. Είχε 20π. μέσο όρο, ήταν ο πρώτος σκόρερ. Φέτος ο Όμηρος έκανε την προσπάθειά του, είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος. Αν δεν κάνω λάθος είχε 5π. μέσο όρο. Αυτό δείχνει τη διαφορά της ποιότητας των Ελλήνων παικτών της προηγούμενης γενιάς. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που πάρθηκε αυτή η απόφαση μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς να συζητηθεί και να ενημερωθεί κανείς. Λέμε για τους Έλληνες παίκτες, λέμε ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε το ισπανικό μοντέλο.

Νομίζω πως εμείς οι προπονητές τουλάχιστον θα έπρεπε να καταθέσουμε μια άποψη. Θα πρέπει να μετράει η γνώμη μας. Όπως και όλων των ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν το μπάσκετ. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Οι πολύ καλοί παίκτες στην Εθνική, όπως ο Καλάθης και ο Σλούκας, είναι σε μια ηλικία που πρέπει να δούμε τι έρχεται από πίσω. Να παρθεί μια απόφαση για τους ξένους, αλλά να κατατεθεί μια άποψη για την ανάδειξη των Ελλήνων παικτών».