Ο Λευτέρης Μποχωρίδης αποτελεί πλέον παρελθόν από τον Παναθηναικό και επομένως βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας διεθνής έκανε δηλώσεις στο ΕΟΚ Web Radio μιλώντας για το δεύτερο περασμά του στους Πρασίνους αλλά και τον φίλο του τον Βεζένκοβ ο οποίος πλέον ανήκει στους Sacramento Kings.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη τριετία για τον Παναθηναϊκό, αφού λειτουργούσε με το σύστημα «έσοδα-έξοδα» που ήταν πιο περιορισμένα τα πράγματα. Οι δυσκολίες ήταν κυρίως στην Ευρώπη που κάναμε κακές πορείες και γενικά υπήρχαν πολλά παιχνίδια που δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε σαν Παναθηναϊκός. Θέλω να τα αφήσω όλα πίσω μου. Σίγουρα οι κακές στιγμές ήταν αρκετές, αλλά υπήρξαν και καλές μέρες και αυτές κρατάω. Κρατάμε τα καλά και προχωράμε. Και εγώ σίγουρα δεν απέδωσα όπως θα ήθελα και δε βοήθησα όσο θα ήθελα την ομάδα.

Με τον Σάσα έχουμε μεγαλώσει μαζί, απ’ τα εφηβικά του Άρη που βρισκόμασταν ήμασταν όλη μέρα μαζί. Την επόμενη μέρα μετά απ’ τον τραυματισμό του στο 2ο ματς των τελικών είχαμε πάει για καφέ οι δυο μας. Ακόμα και μετά απ’ αυτό που έγινε θέλαμε την επόμενη μέρα να βγούμε οι δυο μας και να κάτσουμε και να μιλήσουμε. Προφανώς και δεν έγινε επίτηδες, είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ μετά το ματς και φοβόμουν πάρα πολύ μην έχει πάθει κάτι. Ευτυχώς το ίδιο βράδυ μίλησα μαζί του, μου είπε ότι η μαγνητική είναι καθαρή και ηρέμησα. Με όλα τα παιδιά γνωριζόμαστε μεταξύ μας, έχουμε παίξει τόσα χρόνια αντίπαλοι, έχουμε παίξει σε εθνικές ομάδες μαζί. Μες στο γήπεδο σίγουρα οι σφυγμοί είναι πιο υψηλοί, αλλά αυτά μένουν στο γήπεδο».

Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενός γι’ αυτόν. Το άξιζε, έχει κάνει τα τελευταία χρόνια απίστευτες πορείες, μας έχει αφήσει όλους έκπληκτους. Το άξιζε σίγουρα και περιμένω πραγματικά να τον δω πώς θα είναι εκεί, όπου πιστεύω θα προσαρμοστεί πάρα πολύ γρήγορα».