Ενα ντέρμπι για μένα άνοστο που δεν έχω πολλά να πω. Άλλωστε ήταν και αδιάφορο και απλά ο Παναθηναϊκός είχε το μεγαλύτερο κίνητρο για να δείξει ότι μπορεί να ελπίζει στα πλέι οφ σε δύο μήνες. Και τελικά αυτό το ψιλοπέτυχε. Και κόσμο πολύ δεν είχε και γενικά ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς πολύ ένταση για το αποτέλεσμα αφού δεν διεκδικούσε κανείς τίποτα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια καθώς ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά κάλλιστα θα μπορούσε στο τέλος και να χάσει όταν έκανε πολλά μαζεμένα λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟ να πάει το ματς στην κατοχή και το σουτ.

Ενας Ολυμπιακός που πάντως κέρδισε ένα ακόμα ντέρμπι χωρίς να πάιξει καλά και έχει πια 6 συνεχόμενες νίκες στο ΟΑΚΑ! Κέρδισε με Σλούκα-Παπανικολάου άποντους στο ημίχρονο και από 2π στο τέλος και στο ημίχρονο με τον Φαλ να παίζει μόλις 3′. Ομως η δυάδα κλεδί για να γυρίζει παιχνίδια των Μακίσικ-Λαρεντζάκη έκανε το καθήκον της στην 2η περίοδο όπως και ο εξαιρετικός Μπολομπόι(ο Μπλακ εκτός 12άδας αυτή την φορά). Ο Ολυμπιακος είχε 46π στο ημίχρονο με όλα αυτά χάρις στα 8/15τρ. Αλλά στο β΄ο ΠΑΟ άνεβασε την άμυνα και έμεινε ο Ολυμπιακός στους30π με 3/14τρ.

Ομως έκανε μόλις 7 λάθη συνολικά,εξαφάνισε το Ουίλιαμς που είχε 2β και έτσι έπαιρνε διαφορές 6-12π και ο ΠΑΟ πάλευψε να το …κλέψει. Και παραλίγο να το πετύχει. Με ηρωικό τον τραυματισμένο Μπέικον και με αποκάλυψη τον Μαντζούκα που έπρεπε να πάρει χρόνο και ο Ράντονιτς τον είχε παρκαρισμένο! Ο Παπαγιάννης δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και ο ΠΑΟ με τον ανεβασμένο Γκριγκόνις και ατομικές προσπάθειες και την έδρα ήταν κοντά στο ματς.

Ο καλός ΟΛυμπιακός θα κέρδιζε 15π καθώς ήταν μέτριος και ο Βεζένκοφ(3/12σ). Πάντως ο ΠΑΟ ήταν βελτιωμένος στην άμυνα και πάλεψε. Και θα παλέψει και στα πλέι οφ. Αλλά έχει δομικά προβλήματα και απέναντι σε καλές άμυνες δυσκολεύεται πολύ. Καλός και ο Κάνααν με 12π(3/4τρ). Συνολικά ο Ολυμπιακός έδειχε ότι από αυτόν εξαρτάται το αποτέλεσμα και ότι είναι ο κυρίαρχος