Σε ένα πάρα πολύ νευρικό παιχνίδι, στο οποίο κυριάρχησαν οι άμυνες, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος και επικράτησε επί του Παναθηναϊκού, χάρις στην δύσκολη, αλλά άστοχη προσπάθεια του Βacon σε νεκρό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες πέτυχαν την ένατη σερί νίκη απέναντι στο “τριφύλλι”, με συνέπεια να ανέβουν στο 8-0, να πάρουν κεφάλι δύο νικών από το “τριφύλλι” και να βρίσκονται αγκαλιά με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Στην αντίπερα όχθη η αρμάδα του Radonjic έδειξε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο, ακόμη κι όταν το παιχνίδι φαινόταν χαμένο, αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με ένα τεράστιο διπλό από το ΣΕΦ, που θα της έδινε τον πρώτο λόγο για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια.

Για τους νικητές την διαφορά έκανε το δίδυμο Vezenkov – Fall με 22 και 17 πόντους και επτά και εννιά ριμπάουντ αντίστοιχα, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε ο Walkup με οκτώ πόντους και τέσσερις ασίστ. Στην αντίπερα όχθη ο Bacon ήταν κορυφαίος, αλλά και μοιραίος με 20 πόντους, την ώρα που ήταν διψήφιοι και οι Lee, Wolters, και Παπαγιάννης με 13,13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Oι δύο “μονομάχοι” ήταν αρκετά νευρικοί στις πρώτες κατοχές του αγώνα, ωστόσο στην συνέχεια οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και πήραν πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (7-3), με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με πέντε διαδοχικούς πόντους του Bacon για το 7-8. Πλέον οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αφού με οδηγό την άμυνά τους οδήγησαν το “τριφύλλι” σε αρκετά λάθη και έφτασαν στο +5 (15-10), ύστερα από εξαιρετική προσωπική φάση του Fall. Μάλιστα το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε στις ίδιες πολύ υψηλές ταχύτητες και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (24-14) μετά από τρίποντο του Canaan.

Mε τον Γιώργο Παπαγιάννη να κάνει καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια, οι “πράσινοι” έτρεξαν ένα πολύ γρήγορο 0-4 (24-18), ενώ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν νέους πέντε πόντους από αντιαθλητικό του Peters στον Lee και μετέτρεψαν το -10 σε -1 μέσα σε δύο λεπτά (24-23). Οι παίκτες του Dejan Radonjic συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και με νέο καλάθι του Bacon μετά από iso πέρασαν μπροστά με τρεις (26-29), τρέχοντας ένα επιμέρους 2-15 (!). Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ασταμάτητος και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο +7 (29-36), με τον Ολυμπιακό να βρίσκει δύο καλάθια και να πλησιάζει στους τρεις (33-36), ενώ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το “τριφύλλι” στο +3 (35-38).

Οι άμυνες και οι κακές επιλογές έπαιζαν κυρίαρχο ρόλο στον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να μένουν άποντοι για πάνω από τρία λεπτά, αλλά τους γηπεδούχους να μην το εκμεταλλεύονται σχεδόν καθόλου, αφού βρήκαν σκορ μόνο με μία βολή του Παπανικολάου (36-38). To συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα εξακολουθούσε να μασά σίδερα στα μετόπισθεν και με ένα σερί 8-0 ξαναμπήκε στην πρωτοπορία της συνάντησης (44-40). Παρά το γεγονός ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδος είχαν το momentum, “κόλλησαν” σε διαδοχικές επιθέσεις, ενώ δύο τεράστια τρίποντα του Paris Lee έδωσαν βραχεία κεφαλή στην ομάδα του (47-48). Πάντως οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αυτοί που πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με ισχνό προβάδισμα (49-48), μετά από εύκολο λέι απ του Σλούκα.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν εύκολες λύσεις στην επίθεση (51-50), με τον Ολυμπιακό όμως να χτυπά δύο φορές στο transition και να παίρνει αέρα πέντε πόντων (55-50). Βέβαια ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά λύσεις και με πρωταγωνιστή τον Wolters μείωσε στον πόντο (55-54), με τον Vezenkov να δίνει βαθιά ανάσα στους Πειραιώτες (57-54). Οι ¨πράσινοι” απάντησαν στην επόμενη κατοχή με τον συνήθη ύποπτο των τελευταίων λεπτών Nate Wolters, την ώρα που ο Σλούκας με ένα τεράστιο τρίποντο έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ (60-56).

Στην συνέχεια ένα άψογα εκτελεσμένο PnR του Σλούκα με τον Fall έδωσε μαξιλαράκι πέντε πόντων στον Ολυμπιακό (62-57 στα 1:25), με τον Βacon να σκοράρει μετά από πάρα πολύ ώρα (62-59 στο 1:17) και τον Fall με ένα γκολ – φάουλ να γράφει το 65-59 στα 58”. Ο Bacon έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στον αγώνα (65-61), ενώ ο Lee με ένα κλέψιμο στον Σλούκα κι ένα εύκολο λέι απ έφερε την ομάδα του σε απόσταση ενός καλαθιού στα 20” πριν την λήξη του αγώνα (65-63). Στην επόμενη κατοχή ο Vezenkov διαμόρφωσε το 67-63 στα 13”, αλλά ο Bacon δεν είπε την τελευταία του λέξη αφού με ένα απίστευτο τρίποντο με ταμπλό έκανε το 67-66 στα 5΄΄. Ο Peters έβαλε 1/2 βολές στα 4” (68-66) και την άστοχη προσπάθεια του Bacon στο τέλος.

 Τα δεκάλεπτα: 24-14, 35-38, 49-48, 68-66

Δείτε τα στατιστικά εδώ