Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του από την δεύτερη περίοδο και μετά και σε συνδυασμό με την “ατσάλινή” του άμυνα κόντρα σε μια κάτω του μετρίου αντίπαλη επιθετική μηχανή για άλλη μια φορά φέτος κατάφερε να επικρατήσει με μεγάλη ευκολία επί του Παναθηναϊκού με 75-52 στο Game 3, να βγάλει αντίδραση για την ήττα της Πέμπτης να κάνει το 2-1 στην σειρά και πλέον να έχει δύο matchball για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματός του και 14ου συνολικά. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη δεν είχαν καμία τύχη να διεκδικήσουν ουσιαστικά το ροζ φύλλο αγώνα από ένα σημείο και μετά και πάρα το θετικό τους ξεκίνημα, καθότι ήταν πάρα πολύ άστοχοι (16/48 σουτ) και παράλληλα έκαναν πολύ μεγάλο αριθμό σφαλμάτων (19) για ένα εκτός έδρας ντέρμπι.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Σλούκας με 14 πόντους και επτά ασίστ στην επιστροφή του στα παρκέ μετά την απουσία του στο Game 2 για λόγους υγείας, ενώ τον συνεπικούρησαν οι McKissic και Fall με 11 πόντους έκαστος. Στην αντίπερα όχθη διασώθηκαν μόνο οι Grigonis και Lee με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Παπανικολάου (σφίξιμο στην γάμπα) και Ponitka (μάτωσε στην μύτη), την ίδια στιγμή που ο Βεζένκοβ έδωσε κανονικά το “παρών” πάρα το έντονο πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε στο ΟΑΚΑ πριν από μερικές ημέρες.

O Mιχάλης Λούντζης ξεκίνησε καυτός την αναμέτρηση και με δύο δικά του σουτ έδωσε πλεονέκτημα πέντε πόντων (5-0) στην ομάδα του, το οποίο διευρύνθηκε ελαφρώς στην συνέχεια (9-2). Η ομάδα του Μπαρτζώκα συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι μέσω της πολύ σκληρής άμυνάς της και κρατούσε αυτό το +5 (11-6), ωστόσο στην συνέχεια “κόλλησε” κάπως επιθετικά και έδωσε το δικαίωμα στους “πράσινους” να ισορροπήσουν (11-9). Ο κλειστό χαρακτήρας του παιχνιδιού παρέμενε αναλλοίωτος (15-14), ενώ με ένα τεράστιο τρίποντο του τρομερά παραγωγικού Lee (εννιά πόντοι) το “τριφύλλι” προσπέρασε για πρώτη φορά στο σκορ (18-19) και έκλεισε το δεκάλεπτο με αυτό το σκορ.

Οι “ερυθρόλευκοι” έβγαλαν ορισμένες διαδοχικές καλές άμυνες και μπήκαν εκ νέου στην πρωτοπορία του σκορ (22-19), ενώ λίγο αργότερα ανέκτησαν το +6 (25-19) έπειτα από ένα τρίποντο του McKissic στον αιφνιδιασμό. Οι γηπεδούχοι παρέμεναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παρκέ και με όπλο την πολύ πιεστική τους άμυνα και την ενέργεια που έβγαζε ο McKissic αποσπάστηκαν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με 12 πόντους (33-21), την ώρα που έφτασαν ακόμη και στο +15 (36-21). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το σύνολο του Σερέλη “έσφιξε την άμυνά του” και με πρωταγωνιστή στο μπροστά μέρος του παρκέ τον Grigonis κατάφερε να οδηγηθεί στην ανάπαυλα, έχοντας περιορίσει αρκετά την ζημιά (36-28).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι νευρικός και να υποπίπτει σε πάρα πολλά λάθη, την στιγμή που ο Ολυμπιακός βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά του έξω από την γραμμή των 6,75μ και πήρε εκ νέου αέρα 14 πόντων (44-30). Οι φιλοξενούμενοι υποχρέωσαν τους νταμπλούχους Ελλάδος να έχουν κακές αποστάσεις κι αποφάσεις στην επίθεση, με συνέπεια να βρουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, να κάνουν ένα σερί 0-6 και να πλησιάσουν στους οκτώ (44-36).Η αρμάδα του Μπαρτζώκα ανέβασε για ακόμη μία φορά στροφές στο παρκέ και με ένα δικό της 5-0 πήρε προβάδισμα 13 πόντων (51-38), το οποίο αύξησε περαιτέρω στα επόμενα λεπτά (57-40).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παρκέ και με ένα πολύ γρήγορο 5-0 εκτόξευσε την υπέρ του απόσταση στο +21 (62-41), με το σκηνικό να μην διαφοροποιείται ιδιαίτερα (64-44) και τους δύο “μονομάχους” να είναι ιδιαίτερα άστοχοι. Παρά το γεγονός ότι τα πάντα είχαν κριθεί, οι γηπεδούχοι παρέμεναν το ίδιο πιεστικοί και ξέφυγαν για πρώτη φορά στον αγώνα με 25 πόντους (70-45). Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα δραματικά και οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν σε μία πειστική επικράτηση, που τους δίνει το πάνω χέρι στην υπόθεση της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-28, 57-41, 75-52

Δείτε τα στατιστικά εδώ