Οι Ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με διψήφιες διαφορές, ο Παναθηναικός δεν πτοήθηκε, επέστρεψε και διεκδίκησε ακόμη και το break. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος και έκαναν το 1-0.

Το basketblog.gr παρουσιάζει τους διακριθέντες κάθε ομάδας στο Game 1 των Μεγάλων Τελικών.

Ολυμπιακός

Σάσα Βεζένκοβ: Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πρώτης περιόδου. Με 16 προσωπικούς πόντους στα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης άνοιξε την άμυνα του Παναθηναικού, φόρτωσε με φάουλ τον Λευτέρη Μαντζούκα και συνεπώς άνοιξε την ψαλίδα υπέρ των Ερυθρόλευκων. Έπειτα έκατσε στο πάγκο μπήκε ξανά στο δεύτερο μέρος όπου δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός αλλά είχε ήδη κάνει τη πιο πολλή δουλειά στο πρώτο μέρος. Τελείωσε τον αγώνα όντας ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους (4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Κώστας Σλούκας: Πιέστηκε σε μεγάλο βαθμό από την περιφέρεια του Παναθηναικού. Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ήταν αρκετά νευρικός κάνοντας βεβιασμένα λάθη. Ωστόσο, στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης ήταν εκεί. Με δικό του τρίποντο στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεκόλλησε την επίθεση της ομάδας του ενώ οι δύο τελευταίες βολές του στο τέλος διαμόρφωσαν το τελικό 73-70. Πέτυχε συνολικά 12 πόντους (2/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη).

Παναθηναϊκός

Marius Grigonis: Μετά και την φυγή του Bacon έχει επωμιστεί μέγαλο μέρος του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας. Έτσι έγινε και σήμερα. Ο Λιθουανός πήρε πολλές προσπάθειες άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με αποτυχία. Πρωταγωνίστηκε στην περίοδο της ανατροπής, στη τέταρτη δηλαδή περίοδο και έδωσε το εύνασμα στην ομάδα του. Ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πρασίνων με 17 πόντους (3/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ).

Paris Lee: Για μία ακόμη φορά συγκινητικός. Όντας ο μοναδικός point guard της ομάδας βοήθησε και στο εκτελεστικό και στο δημιουργικό κομμάτι. Μαζί με τον Grigonis ήταν οι εκφραστές των επιθέσεων και στη τέταρτη περίοδο είτε είχε είτε δεν είχε τη μπάλα δημιουργούσε αρκετά ρήγματα. Τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους (4/7 δίποντα, 2/10 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Ο x factor του αγώνα

Ο τίτλος αυτός στην πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες πάει στον Joel Bolomboy. Ο Ρωσοουκρανός σέντερ αν και αγωνίστηκε μονάχα στη δεύτερη περίοδο κατάφερε να εξελιχθεί σε παίκτη κλειδί όχι μόνο για το αμυντικό αλλά και για το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Πέτυχε έξι πόντους έφθειρε τους αντίπαλους ψηλούς και κυριάρχησε στον αέρα. Συγκεκριμένα, είχε 3/3 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ.