Το βράδυ της Κυριακής (2/10 – 21:00), Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός -ή Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αν προτιμάτε- αναμένεται να τεθούν αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό του φετινού Super Cup στην Ρόδο για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν διεκδικώντας έτσι τον πρώτο τίτλο της νέας αγωνιστικής περιόδου μετά τον περσινό Τελικό Κυπέλλου αλλά και τους Τελικούς της Basket League.

Αυτή μάλιστα θα είναι μόλις η πρώτη από τις πολλές μονομαχίες μεταξύ των δύο “αιωνίων” που έπονται τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, ακόμα και αν δε γνωρίζει κανείς με απόλυτη σιγουριά το τι μέλλει γενέσθαι με τις επί μέρους τους κόντρες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως ο μάξιμουμ αριθμός τους είναι το 16 (μέχρι 5 ματς στα Playoffs της Basket League, μέχρι 5 ματς στα Playoffs της EuroLeague, από 2 ματς σε κανονική διάρκεια Basket League και EuroLeague, ένα ματς στο Κύπελλο, ένα ματς στο Super Cup).

Τα σίγουρα παιχνίδια ωστόσο μέχρι στιγμής, και με εξαίρεση φυσικά το αποψινό στο νησί των ιπποτών, είναι τέσσερα (2 για Basket League και 2 για EuroLeague).

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως μέχρι και τον Δεκέμβριο (3/12) δεν έχει προγραμμαστεί ούτε ένα παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, με το πρώτο ματς να αναμένεται να λάβει χώρα στο πλαίσιο της Basket League.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ντέρμπι τη φετινή σεζόν:

Basket League

  1. 3/12 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 8η αγωνιστική
  2. 18/3 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 19η αγωνιστική

EuroLeague

  1. 30/12 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 16η αγωνιστική
  2. 31/3 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 32η αγωνιστική