Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε και προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League με sweep απέναντι στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας στο χθεσινό τρίτο ημιτελικό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ωστόσο και η χθεσινή αναμέτρηση συνοδεύτηκε από σημαντικά ρεκόρ και από τις δύο πλευρές που αξίζει να αναφερθούν.

-Οι Ερυθρόλευκοι τελείωσε την αναμέτρηση με 14/14 βολές και αυτό ήταν το 5ο 100% της σεζόν αλλά το μεγαλύτερο όλων, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο του Ιωνικού που μέτρησε 13/13 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τη 14η αγωνιστική.

Για να βρούμε την προηγούμενη, καλύτερη επίδοση της Basket League θα πρέπει να γυρίσουμε στην 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2020-21, όταν η ΑΕΚ μέτρησε 22/22 στο εντός έδρας παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ.

-Παράλληλα, ο Moustafa Fall μάζεψε 13 ριμπάουντ, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ καριέρας για εκείνον στη Basket League.

-Ακόμη, ο Ολυμπιακός έφτασε το αήττητο σερί του στους 50 αγώνες της Basket League. Είναι ένα σερί που άρχισε στις 6 Δεκεμβρίου 2021 ενώ με τη χθεσινή του νίκη σημείωσε τη 15η «σκούπα» της ιστορίας του στα ημιτελικά των playoffs.

-Στην αντίπερα όχθη, ο Nate Renfroe έκλεισε τη σειρά με ένα σημαντικό προσωπικό επίτευγμα αφού μέσα από το 3ο παιχνίδι της σειράς με τον Ολυμπιακό, έγινε ο 2ος ξένος μπλοκέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στην Basket League. Φτάνοντας τις 57 τάπες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ mateco, ξεπέρασε τον αείμνηστο Κόνραντ ΜακΡέι που είχε 56 τάπες.

Πηγή: esake.gr