Ακόμη μια νίκη που διατήρησε το αήττητο πέτυχε ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στο Προμηθέα με τους Πατρινούς να εκμεταλλεύονται τη χαλάρωση των γηπεδούχων και να επιστρέφουν στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Peters με 16 πόντους ενώ από πλευράς των ηττημένων διακρίθηκε ο Thomasson με 19.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και με πρωταγωνιστές τους Fall και Βεζένκοφ προηγήθηκε με 22-7. Kowan και Τανούλης όμως μείωσαν για τον Προμηθέα στο τέλος της πρώτης περιόδου για να ανοίξουν ξανά οι ερυθρόλευκοι το ρυθμό και να προηγηθούν με διψήφια διαφορά (35-22). Ο Προμηθέας είχε τις λύσεις αλλά η αμυνά του στο πρώτο μέρος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να διατηρήσει μια διψήφια διαφορά (51-39) αλλά η χαλαρότητα και κάποια αβίαστα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στο Προμηθέα να μειώσει σε μονοψήφιο. Ο Fall όμως με γκολ φάουλ έφερε και πάλι τη διαφορά στους 10 (54-44). Με ένα μικρό σερί 5-0 και με τον Thomasson πρωταγωνιστή η διαφορά μειώθηκε στους πέντε. Μάλιστα, ο Dagubic θα μειώσει στους τρεις (57-54). Στη τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι με ένα γρήγορο σερί 8-0 και πρωταγωνιστή τον Mckissik έφτασε στο +9 (63-54). Εν συνεχεία, οι Πατρινοί μείωναν μέχρι τους πέντε αλλά ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις να κρατήσει μια διαφορά ασφαλείας. Στο έκτο λεπτό της περιόδου ο Peters έκανε το σκορ 74-63. Kαθώς περνούσε ο χρόνος, ο Ολυμπιακός μεγάλωνε τη διαφορά και το ρυθμό με τους Mckissik και Peters να σφραγίζουν τη νίκη (89-77).

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 42-30, 59-54, 89-77.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.