Συναντώντας δυσκολίες μονάχα σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού ο Παναθηναικός επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 71-57 στην επιστροφή του Νίκου Παππα στο ΟΑΚΑ αλλά και στην απουσία τριων παικτώ από πλευράς ΑΕΚ (σσ. Freizer, Μαυροειδής, Stelnieks). Κορυφαίος για τους Πράσινους ο Ponitka με 14 πόντους ενώ από πλευράς κιτρινόμαυρων μεγάλο ματς έκανε ο Mitchell με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση όντας συνεπείς από τη περιφέρεια. Προηγήθηκαν γρήγορα με οκτώ πόντους (22-14) με τους φιλοξενούμενους να έχουν μπει χαλαροί στην άμυνα. Ο Παναθηναικός προηγήθηκε με +13 με την ΑΕΚ όμως να επιστρέφει με ένα γρήγορο 7-0 κυρίως με εμπνεύσεις του Mitchell και Williams. Οι Πράσινοι έβρισκαν τις λύσεις στο πρώτο μέρος μέσω διαφορετικών παικτών. Πότε ο Ponitka, πότε ο Lee και πότε ο Bacon με ατομικές προσπάθειες διατηρούν τη διαφορά στους οκτώ με δέκα πόντους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πατάει πιο καλά στο παρκέ και με καλή άμυνα να μειώνει σε 40-34. Παράλληλα, ο Lee ηγούνταν των Πρασίνων επιθετικά με αποτέλεσμα η ομάδα του να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα (45-36). Το παιχνίδι ήταν νευρικό και οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφερναν να μειώσουν τη διαφορά με αποτέλεσμα ο Williams να τη στείλει και παλι σε διψήφιο νούμερο (48-36). Ωστόσο, δύο διαδοχικά τρίποντα των Παπαδάκη και Mcgriff έβαλαν και πάλι την ΑΕΚ στο παιχνίδι (48-44) με τους γηπεδούχους να υποπέφτουν σε αρκετά αβίαστα λάθη. Οι συνεχόμενες post up επιθέσεις του Mitchell έδιναν τις λύσεις για τους φιλοξενούμενους με Walters και Ponitka όμως να στέλνουν με τη λήξη της τρίτης περιόδου τη διαφορά στους οκτώ (56-48). Η τέταρτη περίοδο ξεκίνησε αρκετά νευρικά και για τις δύο ομάδες με τον Ponitka να στέλνει όμως τη διαφορά στο +11 (61-50). Ο Παναθηναικός όσο περνούσε η ώρα αύξησε την πίεση στην αμυνά του και με πρωταγωνιστές του Lee και Ponitka προηγήθηκε με 66-50. Η εξέλιξη δεν άλλαξε μεχρι και το τέλος της αναμέτρησης με τους Πράσινους να επιστρέφουν στις νίκες μετά και το χαμένο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-29, 56-48, 71-57.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.