Μεσημεριανό ξεμούδιασμα για τον Παναθηναικό ο οποίος άφησε πίσω του τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο Ελληνικό πρωτάθλημα και επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γιώργος Καλαιντζάκης με 14 πόντους ενώ από τους Πατρινούς εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Verge με 15 πόντους και 10 ασίστ.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό και να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Grigonis και Παπαγιάννης ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των Πρασίνων ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Verge έδωσε επτά ασίστ σε επτά λεπτά με τον Mack να είναι άξιος συμπαραστάτης (29-24). Στη δεύτερη περίοδο, τα δύο γρήγορα καλάθια του Μαντζούκα έδωσαν αέρα εννέα πόντων στους γηπεδούχους και ο Williams έδωσε διψήδια διαφορά (36-24). Όσο περνούσε η ώρα η διαφορά ανέβαινε με τον Gudaitis να κάνει το 50-29. Παράλληλα, ο Bacon με τρίποντο από τη κορυφή με ταμπλό διαμόρφωσε το τελικό 58-33 για το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναικός μπήκε όπως ακριβώς ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος. Ο Αγραβάνης έκανε το step up και διατήρησε τις υψηλές διαφορές για την ομάδα του. Ο ρυθμός είχε ανοίξει για τα καλά με τους γηπεδούχους να φτάνουν και στο +40 (86-56) ενώ στην αντίπερα όχθη Verge και Mack έπαιρναν το βάρος των επιθέσεων. Στη τέταρτη περίοδο, ο Απόλλωνας έβρισκε λύσεις κυρίως με τον Φιλιππάκο (95-68). Οι δύο προπονητές έδωσαν ευκαιρίες και στα νέα παιδιά των ομάδων με την εξέλιξη να μην αλλάζει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 58-33, 86-56, 108-77.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.