Ο Παναθηναϊκός εκκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και στην δεύτερη περίοδο πήρε διαφορά 24 πόντων, ωστόσο είδε τον Κολοσσό να μειώνει μέχρι τους τέσσερις πόντους και να τον πονοκεφαλιάζει έντονα. Παρά το γεγονός αυτό οι γηπεδούχοι, χάρις στην ψυχραιμία τους στα τελευταία λεπτά έφτασαν στην τρίτη διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα κι ανέβηκαν στο 3-1, ωστόσο έδειξαν πως χρειάζονται τεράστια βελτίωση. Στον αντίποδα οι παίκτες του Παπαθεοδώρου υποχώρησαν στο 1-3, αφού πλήρωσαν το κάκιστο ξεκίνημά τους. Βέβαια κρατούν το γεγονός ότι πάλεψαν πάρα πολύ κι έβαλαν πολύ δύσκολα στο “τριφύλλι” στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 13 πόντους και εννιά ριμπάουντ, με τον Ponitka να είναι ο πρώτος σκόρερ με 15 πόντους. Από την πλευρά των φιλοξενουμένων ξεχώρισε πάλι ο Starks με 25 πόντους, με τους Moreira (13 πόντοι και εννιά ριμπάουντ) και Γιαννόπουλο (11 πόντοι) να παίζουν σημαντικό ρόλο στο comeback των φιλοξενουμένων.

Oι “πράσινοι” όντας εξαιρετικοί στην άμυνα και βρίσκοντας δύο τρίποντα από τους ψηλούς τους (Williams και Παπαγιάννης) κατάφεραν να αποσπαστούν πολύ νωρίς με οκτώ πόντους (10-2). Το σύνολο του Radonjic δεν σταμάτησε εκεί και όντας ακόμη πιο σκληρό στην άμυνα και αποτελεσματικό στην επίθεση αποσπάστηκε με 15 πόντους (17-2), ολοκληρώνοντας έτσι ένα σερί 13-0. Μάλιστα το “τριφύλλι” συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (32-13), καθότι εκμεταλλεύτηκε τα πάρα πολλά λάθη των Ροδιτών (10).

Ο ρυθμός έπεσε φυσιολογικά στην συνέχεια και οι “θαλασσί” δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να ξεμακρύνουν κι άλλο (36-19), ωστόσο στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις ξανά στην επίθεση και ξέφυγε με 24 πόντους (48-24), ενώ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με την διαφορά στους 21 πόντους (48-27) υπέρ των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι έριξαν ακόμη περισσότερο ταχύτητα σε σχέση με την πρώτη περίοδο, καθότι αν και είχαν απόσταση 19 πόντων από τους αντιπάλους τους μέχρι το 25′, στην συνέχεια έμειναν πέντε λεπτά άποντοι και έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Παπαθεοδώρου να ρίξουν την διαφορά κάτω από τους 10 (56-48). Οι “πράσινοι” έδειχναν να καθαρίζουν την υπόθεση – νίκη και πήραν αέρα 12 πόντων (62-50), όμως οι μαχητικοί Ροδίτες μείωσαν εκ νέου στους οκτώ (62-54).

Λίγο αργότερα ένα τρίποντο του Κατσίβελη έβαλε φωτιά στον αγώνα (64-59), με τον Starks να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο και να διαμορφώνει το 66-62 στο 37′ 30”. Στην επόμενη κατοχή ο Παπαγιάννης πήρε ένα κομβικό επιθετικό ριμπάουντ και ο Lee με εύστοχο σουτ από την περίμετρο έδωσε ανάσα στην ομάδα του (69-62). Οι επτάξυχοι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και με γκολ-φάουλ του Moreira άγχωσαν τους γηπεδούχους (69-65), αλλά ένα τρίποντο του Καλαϊτζάκη στα 43” (74-67) σφράγισε την νίκη του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 32-13, 48-27, 56-48, 77-67

Δείτε τα στατιστικά εδώ