Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα, με συνέπεια να πάρει μία άνετη νίκη απέναντι στο Λαύριο, η οποία είναι η πρώτη του στην φετινή Μπάσκετ Λιγκ. Με αυτόν τον τρόπο οι “πράσινοι” μπαίνουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην δύσκολη εβδομάδα που έρχεται, καθώς ακολουθεί διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Σερέλη γνώρισε την δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ωστόσο κρατάει το γεγονός ότι ήταν ανταγωνιστικό μέχρι τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Παπαγιάννης με 15 πόντους και 4 ασίστ, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στην Μπάσκετ Λιγκ. Από εκεί κι έπειτα εξαιρετική εικόνα είχε ο Μαντζούκας με 14 πόντους με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να είναι επίσης πολύ καλός με άλλους 14 πόντους. Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο από την αναμέτρηση ήταν το ντεμπούτο του 17χρονου Σαμοντούροφ με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Για τους ηττημένους πάλεψε το δίδυμο Cole και Flagg με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Η αναμέτρηση είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα στα πρώτα λεπτά με το “τριφύλλι” να κλείνει την πρώτη περίοδο στο +2 (20-18), αν και νωρίτερα είχε προηγηθεί με 17-6. Στην συνέχεια το σύνολο του Radonjic ανέβαζε σταδιακά στροφές, με συνέπεια να παίρνει σιγά – σιγά διψήφια προβαδίσματα και να πηγαίνει στην ανάπαυλα με το υπέρ του 52-40. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι να βάλουν πολύ δύσκολα στους “πράσινους” και έτσι μείωσαν την διαφορά στο μισό (55-49), αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με πλεονέκτημα 19 πόντων (76-57), κλειδώνοντας έτσι το ροζ φύλλο αγώνα. Από εκεί κι έπειτα οι νικητές κατέβασαν ταχύτητα, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να διευρύνουν περαιτέρω την έκταση της νίκης τους.

Τα δεκάλεπτα:20-18, 52-40, 76-57, 93-70

Δείτε τα στατιστικά εδώ