Ο Ολυμπιακός χάρις στο εξαιρετικό του αμυντικά τρίτο δεκάλεπτο (9-19), επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού σε ένα μέτριο ως κακό παιχνίδι με 52-67 , με συνέπεια να νικήσει για όγδοη σερί φορά τον αιώνιο αντίπαλό του και να κατακτήσει τον 1ο τίτλο της σεζόν και το πρώτο Super Cup, στο οποίο λαμβάνει μέρος. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Radonjc ήταν μέτριο και πολύ νευρικό επιθετικά (πολλές επιθέσεις στο τέλος του χρόνου και εύκολα χαμένα σουτ) και μετά το πρώτο ημίχρονο άρχισε να χάνει σταδιακά την επαφή του με το σκορ, “παραδίδοντας με αυτόν τον τρόπο τα σκήπτρα” στον “αιώνιο αντίπαλο”.

Για τους νικητές εξαιρετικό ήταν το δίδυμο Fall – Vezenkov που πέτυχαν από 12 πόντους έκαστος και μάζεψαν από έντεκα και πέντε ριμπάουντ αντίστοιχα. Πολύ καλός ήταν κι ο Bolomboy, που πραγματοποίησε ένα φοβερό δεύτερο δεκάλεπτο κι εν τέλει ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννιά πόντους και εννιά ριμπάουντ, ενώ διψήφιος ήταν και ο Λαρεντζάκης με 11 πόντους. Για τους ηττημένους πάλεψε το ντουέτο Lee-Williams με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα, την ώρα που τα βαριά χαρτιά του “τριφυλλιού” (Grigonis και Παπαγιάννης) έμειναν σε πολύ ρηχά νερά

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε καλά αμυντικά κι ο Ολυμπιακός κολλούσε στην επίθεση, με συνέπεια οι “πράσινοι” να πάρουν προβάδισμα επτά πόντων (9-2). Οι Πειραιώτες βρήκαν καλύτερες επιλογές στην επίθεση και με δύο τρίποντα του Canaan, μείωσαν άμεσα στον πόντο (9-8), αναγκάζοντας τον Radonjc να πάρει time -out. Οι “πράσινοι” ήταν πλέον αυτοί που είχαν ζήτημα στο μπροστά μέρος του παρκέ, με τους νταμπλούχους Ελλάδος να τρέχουν ένα σερί 10-0 και να παίρνουν την πρωτοπορία του αγώνα (9-12). Μάλιστα οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ξέφυγε με επτά πόντους (11-18), ύστερα από γκολ – φάουλ του Walkup. Ο Παναθηναϊκός με ένα 4-0 έκλεισε το δεκάλεπτο στο -3 (15-18).

Με McKissic και Bolomboy οι “ερυθρόλευκοι” αποσπάστηκαν με έξι πόντους (17-23), με τον Μποχωρίδη να μειώνει στους τρεις (20-23). Ο Παπαγιάννης με κάρφωμα έδωσε ξανά τα ηνία στην ομάδα του (24-23), αλλά οι Πειραιώτες βρήκαν σκορ σε τρεις διαδοχικές επιθέσεις και ξαναπήραν κεφάλι στο σκορ (24-30). Ο Paris Lee με δύο διαδοχικά τρίποντα πλήγωσε τον Ολυμπιακό και ισοφάρισε στους 32 πόντους, ωστόσο το σύνολο του Μπαρτζώκα πήγε προηγούμενο στα αποδυτήρια (34-37) έπειτα από το τρίποντο του McKissic.

O Oλυμπιακός ξεκίνησε καυτός το δεύτερο μέρος και με επτά άμεσους κι αναπάντητους πόντους έφτασε στο +10 (34-44), βάζοντας δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Το “τριφύλλι” τα είχε βρει σκούρα με την άμυνα των νταμπλούχων Ελλάδος, ωστόσο χάρις σε τρίποντο του Williams έμενε δυναμικά μέσα στο παιχνίδι (39-47). Ο Fall συνέχιζε να δίνει λύσεις κοντά στο καλάθι στους “ερυθρολεύκους” και με γκολ – φάουλ διαμόρφωσε το 39-50, για να απαντήσει με τρίποντο ο θετικός Μποχωρίδης για το 42-50. Οι Πειραιώτες με οδηγό την τρομερή του άμυνα (2/7 σουτ εντός πεδιάς ο Παναθηναϊκός στην περίοδο), ξέφυγαν για πρώτη φορά με 13 πόντους (43-56) έπειτα από δύο βολές του Σλούκα.

Οι δύο “μονομάχοι” είχαν χάσει τον ρυθμό του στην επίθεση, αλλά οι Πειραιώτες με τρίποντο του Vezenkov εκτόξευσαν την διαφορά στους 16 (43-59), με αποτέλεσμα να φτάνουν όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν. Ο Λαρεντζάκης με δύο καλά κοψίματα και ισάριθμα δίποντα διατηρούσε αυτήν την τεράστια απόσταση από τον αντίπαλο (47-63). Ο Lee έκανε το 50-63 κι από εκεί κι έπειτα οι δύο ομάδες ήταν απίστευτα νευρικές κι έτσι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε την περυσινή σεζόν, κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

 

 

Tα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 43-56, 52-65

Δείτε τα στατιστικά εδώ