Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση των Πρασίνων απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Dejan Randojic φόρτσαρε για τα καλά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και επομένως όλα ήταν εύκολα για το Τριφύλλι να φτάσει στη νίκη πριν το αιώνιο ντέρμπι. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Bacon με 21 πόντους σε 20 λεπτά αλλά και ο Gudaitis που σημείωσε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από πλευράς ΠΑΟΚ που φάνηκε ανταγωνιστικός μονάχα για ένα δεκάλεπτο διασώθηκε ο Franke με 16 πόντους.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά δυνατά και με πρωταγωνιστή τον Franke βρισκόταν κοντά στο σκορ (12-11). Οι γηπεδούχοι από την άλλη πλευρά ξεκίνησαν αρκετά άστοχοι το παινχίδι με αποτέλεσμα να μη μπορούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο επιθετικό κομμάτι. Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Οι Πρασίνοι έτρεξαν ένα εντυπωσιακό 15-1 και με πρωταγωνιστές τους Lee, Bacon και Gudaitis πήραν διαφορά 14 πόντων (31-17). Ο κόουτς Λυκογιάννης έψαχνε λύσεις από τον πάγκο την ώρα που ο Παναθηναικός ξέφυγε εκ νέου με σκορ 40-24. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-28.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το δεύτερο. Με τρίποντο του Lee η διαφορά πήγε για πρώτη φορά πάνω από τους 20 (52-31). Στη συνέχεια Williams και Bacon ηγήθηκαν επιθετικά και το σκορ ξέφυγε ακόμη περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ πλην του Franke δεν διέθετε κάποια σταθερή επιθετική λύση. Όσο περνούσε ο χρόνος η ψαλίδα άνοιγε όλο και περισσότερο. Ο Randojic έδωσε χρόνο και στους λεγόμενους αναπληρωματικούς με τους Χουγκάζ και Μαντζούκα να παίρνουν αγωνιστικά λεπτά. Η εξέλιξη φυσικά δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 44-28, 74-41, 87-63.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.