Άνετο πέρασμα είχε ο Ολυμπιακός από τη Πυλαία όπου επικράτησε του ΠΑΟΚ με 88-68. Οι γηπεδούχοι απείλησαν τους ερυθρόλευκους μονάχα στο πρώτο πεντάλεπτο, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να επιβάλλουν εν συνεχεία τον ρυθμό τους. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Canaan με 17 πόντους που αρχίζει και βρίσκει στους τελευταίους αγώνες τον καλό του εαυτού. Από το Δικέφαλο του Βορρά ξεχώρισε ο Franke με 24.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και ο ΠΑΟΚ μπήκε εμφανώς καλύτερα. Το αρχικό 12-9 ήταν απόρροια της αστοχίας του Ολυμπιακού και της καλής άμυνας του ΠΑΟΚ. Εντούτοις, Βεζένκοφ και Canaan ήταν κύριοι εκφραστές των επιθέσεων της ομάδας τους και σταδιακά έδωσαν στον Ολυμπιακό το προβάδισμα. Η πρώτη περίοδος έληξε με 14-23 και οι 19 πόντοι προέρχονταν από αυτούς τους δύο παίκτες. Στη δεύτερη περίοδο οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την αποδοσή τους στην άμυνα. Ο Βεζένκοφ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό αγγίζοντας το double double από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Καθώς περνούσε ο χρόνος η διαφορά έφτανε σε διψήφια νούμερα και το ημίχρονο έκλεισε με +17 για τον Ολυμπιακό (48-31).

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι δραματικά. Franke και Hands προσπαθούσαν να ανατρέψουν την εις βάρο κατάσταση της ομάδας του δίχως ωστόσο αποτέλεσμα. Στην εξίσωση μπήκε και ο Λούντζης με τη διαφορά να φτάνει στο +29 (68-39). Ο Canaan συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος και η ψαλίδα μοιραία άνοιξε. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να χαλαρώνουν λιγάκι στο τέλος. Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός πέτυχε το 9/9 στο πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ απλά να κοιτάει τον σημαντικό αγώνα μεσοβδόμαδα για το BCL.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 31-48, 43-73, 68-88.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.