Πατώντας το γκάζι στο τέταρτο δεκάλεπτο, το Περιστέρι απέδρασε με το μεγάλο διπλό από τη Πυλαία και πλέον βρίσκεται πάνω από τον ΠΑΟΚ στο βαθμολογικό πίνακα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κασελάκης με 18 πόντους με 4/4 τρίποντα ενώ από πλευράς των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Hands με 15.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση με 2/2 τρίποντα και πέντε προσωπικούς πόντους του Μαργαρίτη (8-3). Στην αντίπερα όχθη, το Περιστέρι είχε ως κύριους εκφραστές τους Bilan και Κασελάκη αλλά οι γηπεδούχοι είχαν άμεσες απαντήσεις (15-7). Οι φιλοξενούμενοι κάνοντας ένα μικρό σερί 8-0 έφεραν στα ίσια το ματς. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει στην άμυνα και να προηγείται με τρεις (20-17). Tο δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους περιφερειακούς του ΠΑΟΚ να μην έχουν την ίδια ευστοχία και την ομάδα του Σπανούλη να προσπερνάει (22-23). Ο Sibert όμως ξεκόλλησε τους γηπεδούχους επιθετικά. Hands και Renfro έδιναν λύσεις για το Δικέφαλο του Βορρά αλλά το Περιστέρι είχε υπομονή και ο Bilan γινόταν με επιτυχία αποδέκτης των επιθέσεων. Μετά τις συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, ο Hands έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (37-32). Κασελάκης και Randanov ξαναέδωσαν προβάδισμα στο Περιστέρι (37-38) και ο Μαργαρίτης με τρίποντο έστειλε τον ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια με το σκορ στο 40-38.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε στο ίδιο μήκος κύματος με το Περιστέρι όμως να εντείνει τη πίεση του στην άμυνα (47-48). Francisco και Denmon πήραν πολλές μπάλες σε αυτή τη περίοδο και έδιναν στην ομάδα τους ένα ισχνό προβάδισμα (47-52). Ο ΠΑΟΚ έψαχνε τα πατηματά του αλλά με προσωπικές ενέργειες των Hands και Franke ήταν μέσα στο παιχνίδι. Ο Μωραίτης ενεργοποιήθηκε επιθετικά στο τέλος της τρίτης περιόδου και το Περιστέρι είχε προβάδισμα τριών πόντων (55-58). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με τον ίδιο ρυθμό στη τελευταία περίοδο και τον Denmon να ηγείται επιθετικά. Ταυτόχρονα, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να είναι άστοχοι. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Σπανούλη που με τρίποντο έφτασαν για πρώτη φορά στο +7 (59-66). Ο Denmon με 4/4 βολές ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ (62-70). Με ένα επιμέρους 7-14 η ψαλίδα άνοιξε στους 11 (62-73). Ο Riley ξεκόλλησε μετά από πολύ ώρα την ομάδα του και μείωσε στους οκτώ.

Eν κατακλείδι, η διαιτησία έπαιξε ρόλο στο μεγάλο διπλό του Περιστερίου και σημαντικό ρόλο έπαιξε σε αυτό οι τέσσερις βολές του Denmon με το φάουλ στο τρίποντο και την τεχνική ποινή σε βάρος του κόουτς Λυκογιάννη. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως αποδοκιμάστηκε έντονα ο Βασίλης Σπανουλης απο τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 40-38, 55-58, 70-81.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.