Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ έφτασε ακόμη και στο +16 και είχε αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ, ο “Δικέφαλος του Βορρά” ήταν πιο ψύχραιμος στο φινάλε, με συνέπεια να επικρατήσει επί του Προμηθέα στο θρίλερ, να κάνει το 2-1 στην σειρά και να προκριθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος (τελευταία συμμετοχή του το 2018), όπου και θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Στην αντίπερα όχθη η σεζόν ολοκληρώθηκε για τους Πατρινούς, καθώς θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από την φάση των “8” του EuroCup. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Franke με 31 πόντους, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσαν οι Τσιακμάς (12 πόντοι, οκτώ ασίστ) και Hands (10 πόντοι). Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε το δίδυμο Cowan – Thomasson με 24 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Oι γηπεδούχοι εκκίνησαν φουριόζοι την αναμέτρηση και με πρωταγωνιστή τον Τσιακμά πήραν πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (6-2), ωστόσο ο Cowan πήρε το όπλο του και οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (6-6). Η ομάδα του Φώτη Τακιανού ανέβασε ξανά στροφές και αποσπάστηκε με οκτώ πόντους (17-9), αλλά οι Αχαιοί ανέβασαν σταδιακά στροφές, ήλεγξαν το παιχνίδι και έκλεισαν το δεκάλεπτο μόλις στο -2 (23-21).

Το σκηνικό της αναμέτρησης παρέμενε ίδιο, καθώς οι δύο “μονομάχοι” ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, άσχετα αν οι Θεσσαλονικείς βρισκόντουσαν έστω κι οριακά στην πρωτοπορία (28-25). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι “ασπρόμαυροι” ήταν οι κυρίαρχοι του παρκέ και για αρχή έφτασαν στο +8 (34-26), ενώ εκμεταλλεύτηκαν περαιτέρω το μούδιασμα των Πατρινών και προηγήθηκαν ακόμη και με 16 πόντους (46-30). Πάντως το σύνολο του Χριστόπουλου δεν “έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια”, αντέδρασε άμεσα και περιόρισε αρκετά την ζημιά, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην ανάπαυλα μόλις στο -5 (47-42).

Οι Αχαιοί συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στα τέλη του πρώτου μέρους και με οδηγό την πάρα πολύ σκληρή άμυνά τους πλησίασαν σε απόσταση βολής (50-48) έπειτα από ένα σερί 0-6. O Polley πήρε στις πλάτες του τον ΠΑΟΚ και του έδωσε βαθιά ανάσα στο στενό πρεσάρισμα του Προμηθέα (56-51), ενώ χάρις σε ένα τρίποντο του Αμερικανού PF oι γηπεδούχοι πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” επτά πόντων (64-57).

Η λειτουργία των Πατρινών στα μετόπισθεν ήταν υποδειγματική, αφού κράτησαν τον ΠΑΟΚ για τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι και με αυτόν τον τρόπο μπήκαν πολύ γερά στην εξίσωση του αγώνα (64-61). Βέβαια η αρμάδα του Φώτη Τακιανού βρήκε ξανά τον τρόπο να “ξεκολλήσει” και με ένα άμεσο 5-0 ανέκτησε το +8 (69-61), εντούτοις ο Προμηθέας δεν πέταξε λευκή πετσέτα και μπήκε πολύ δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης – πρόκρισης, έπειτα από ένα μεγάλο τρίποντο του Anthony Cowan (69-70).

Παρόλα αυτά οι “ασπρόμαυροι” πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα (73-70), όμως ο Προμηθέας με ένα νέο εύστοχο περιφερειακό σουτ του Cowan μπήκε σε θέση οδηγού (73-74). Ο Hands απέδειξε το πόσο καυτός ήταν στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με μία τρίποντη βόμβα έγραψε το 76-74, ενώ στην αμέσως επόμενη κατοχή ο Thomasson αστόχησε σε ανοιχτό σουτ. Τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν την ευχέρεια στον Franke να ευστοχήσει σε 1/2 βολές στα 15” για το 77-74. Ο Thomasson μιμήθηκε τον Ολλανδό άσο του ΠΑΟΚ για το 77-75, όμως στο επόμενο ζευγάρι ο Franke αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και με 2/2 βολές έδωσε ουσιαστικά την νίκη – πρόκριση στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 47-42, 64-57, 81-78

Δείτε τα στατιστικά εδώ