Σε ένα παιχνίδι με τεράστιες ανατροπές η Καρδίτσα κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ιωνικό στα τελευταία δευτερόλεπτα και έτσι να παραμείνει στη κατηγορία ρίχνοντας την ομάδα της Νίκαιας στην Elite League. Απίστευτο παιχνίδι από τον Gallinat με 31 πόντους και καθοριστικά καλάθια στη τέταρτη περίοδο. Από πλευράς ηττημένων ο ήρωας ήταν ο Burtt ο οποίος στο ένα και μοναδικό του ματς σκόραρε 29 πόντους.

Η ομάδα της Νίκαιας έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με την διαιτησία ενώ έκανε και μια σύνοψη για την απόδοση των παικτών του Ιωνικού στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιωνικού.

Σ’ ένα ματς, που -παραδόξως πώς- ο Άγγελος Τσίκληρας έβγαλε δίχως να χρεωθεί φάουλ η Καρδίτσα νίκησε με 85-83 κι έμεινε στην κατηγορία.

Όλοι είδαν τι συνέβη στο ματς, που θα έκρινε την κατηγορία κι όλοι μπορούν να κρίνουν αυτό που είδαν. Τα φάουλ ήταν 31-19, γιατί διαφορετικά ο Ιωνικός, αυτός ο ψυχωμένος Ιωνικός, αυτός ο συγκινητικός Ιωνικός, δεν έχανε. Τρεις παίκτες (Σίμονς, Μάιερς και Αρσενόπουλος) βγήκαν με πέντε φάουλ από νωρίς.

Στο αγωνιστικό μέρος, αν αυτό έχει αξία και σημασία, ο Μπαρτ ήταν συγκλονιστικός, ο Μάιερς –όσο του επέτρεψαν έδειξε πολύ καλά στοιχεία- ο Αρσενόπουλος έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ο Χένρι έπαιζε με ένα πόδι, αλλά δεν το έβαλε κάτω, ενώ θετικός ήταν κι ο Χόκινς. 

Ακόμα και με τους διαιτητές να κάνουν ό.τι περνούσε από το χέρι τους, ο Ιωνικός λύγισε στο τελευταίο λεπτό, όταν είχε μείνει από λύσεις κι όταν ήταν δεδομένο ότι μόνο τα εξόφθαλμα φάουλ δίνονταν υπέρ μας.

 

Για την διαιτησία παράπονα είχε και ο παίκτης  του Ιωνικού, ο Νίκος Αγγελόπουλος.  Ο Νίκος Αγγελόπουλος (39 χρονών, 2.05 μέτρα) μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook έγραψε το εξής:

Μετά από 20 χρόνια επαγγελματικά μπάσκετ δεν περίμενα ότι θα ζήσω κάτι τέτοιο…

Απλά ΝΤΡΟΠΗ!!!