Σε ένα τεράστιο ντέρμπι με πολλές διακυμάνσεις και ανατροπές η ΑΕΚ τελικά κατάφερε να επικρατήσει του Περιστερίου με 80-84 , χάρις στις επιθετικές λύσεις που βρήκε στα τελευταία λεπτά και την ραγδαία άνοδο στην απόδοση του Frazier στα κρίσιμα λεπτά του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο απόλυτο 3-0, με το Περιστέρι να υποχωρεί στο 1-2 και να γνωρίζει την δεύτερη διαδοχική του ήττα στο πρωτάθλημα, πληρώνοντας το κακό τέταρτο δεκάλεπτο και την αποβολή με πέντε φάουλ των κομβικών Radanov και Davis.

Koρυφαίοι για τους νικητές ήταν οι ΜcGriff και Mitchell με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα και επτά ριμπάουντ έκαστος. Από εκεί κι έπειτα ο ανεβασμένος στα τελευταία λεπτά Frazier πέτυχε 13 πόντους, μάζεψε έξι ριμπάουντ και έδωσε έξι ασίστ, ενώ ο clutch Williams σημείωσε άλλους 14. Από την πλευρά των ηττημένων διακρίθηκε ο Denmon με 27 πόντους, με τους Bilan, Radanov και Davis να είναι επίσης διψήφιοι με 12,11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Η “Ένωση” ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και με αιχμή του δόρατος τον Μαυροειδή πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (2-6) στα πρώτα λεπτά της. Ο ρυθμός δεν ήταν πολύ υψηλός, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι αποτελεσματικότεροι στο μπροστά μέρος και  να εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι στην συνάντηση (9-14), την ώρα που λίγο αργότερα αποσπάστηκαν με εννιά πόντους (11-20). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε έπειτα από ένα τρομερό κάρφωμα του Juiston για το 15-20, ενώ είχε προηγηθεί διακοπή 30 λεπτών εξαιτίας έντασης στις εξέδρες.

To συγκρότημα του Σπανούλη είχε μπει για τα καλά στο πνεύμα της αναμέτρησης και με γκολ – φάουλ του Μωραΐτη πλησίασε ακόμη περισσότερο (23-24), ωστόσο οι παίκτες του Καντζούρη σημείωσαν δέκα αναπάντητους πόντους και ξέφυγαν με 11 (23-34). Ο ΓΣΠ βρήκε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και με δύο διαδοχικά εύστοχα σουτ του Davis έκανε ξανά το αγώνα ντέρμπι (37-38), με τον Madsen με follow σε νεκρό χρόνο να δίνει ανάσα στην ομάδα του (37-40), σε ένα διάστημα στο οποίο το Περιστέρι ήταν εμφανώς ανώτερο κι έχασε την ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ.

Οι Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης ήλεγχαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και με καλάθι του Davis προσπέρασαν για πρώτη φορά στην συνάντηση (45-43). Μάλιστα οι παίκτες του Σπανούλη ανέβασαν ακόμη περισσότερο στροφές και με ηγέτη του Bilan άρχισαν να ξεμακραίνουν σιγά- σιγά από τον Δικέφαλο (52-45). Οι “κυανοκίτρινοι” ήταν μονίμως στην πρωτοπορία (57-48), αλλά η ΑΕΚ επέστρεψε άμεσα και πλησίασε στους τέσσερις (57-53), ενώ με ένα τεράστιο μαρκαρισμένο τρίποντο του Denmon οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” έξι πόντων (64-58).

Παρά το μικρό προβάδισμα του Περιστερίου η αναμέτρηση ήταν πολύ κλειστή (66-63), την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν χάσει τον πολύτιμο Davis με πέντε φάουλ. Μάλιστα με ένα τρομερό alley -οοp κάρφωμα του McGriff η αρμάδα του Καντζούρη προσπέρασε, την ώρα που λίγο αργότερα πήγε και στο +3 (68-71). Ο Denmon με ένα τεράστιο τρίποντο με side step ισοφάρισε (73-73), ενώ με το σκορ στο 74-73 υπέρ του ΓΣΠ αποβλήθηκε με πέντε φάουλ κι ο Radanov.

O αγώνας πήγαινε πόντο – πόντο (76-75) στο 37′, με τον εξαιρετικό Frazier στα τελευταία λεπτά να βάζει μπροστά την ομάδα του (76-77) και τον Bilan να ισοφαρίζει στα 100” (78-78). Η ΑΕΚ βρήκε ξανά σκορ, χάρις σε 2/2 βολές του Williams (78-80), την στιγμή που είδε τον Denmon να αστοχεί από μακριά και τον Frazier να πετυχαίνει ένα τεράστιο σουτ στα 51” και να γράφει το 78-82. Ο Denmon με 2/2 βολές έβαλε την ομάδα του στην διεκδίκηση της νίκης στα 40΄΄, ενώ ο Williams έδωσε ξανά στην ομάδα του μαξιλαράκι ασφαλείας (80-84). Το Περιστέρι υπέπεσε σε λάθος στην επίθεσή του κι έτσι η ΑΕΚ κλείδωσε ένα τεράστιο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 37-40, 64-58, 80-84

Δείτε τα στατιστικά εδώ