Μεγάλη νίκη πέτυχε το Περιστέρι σε ένα αμφίρροπο ματς όπως εξελίχθηκε απέναντι στον Άρη. Ο Bilan με follow έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του 1,6” πριν τη λήξη και έτσι έγινε ο ήρωας του παιχνιδιού παίρνοντας τον συγκεκριμένο τίτλο από τα χέρια του Τολιόπουλου ο οποίος ήταν εντυπωσιακός με 38 πόντους και 9/15 τρίποντα. Κορυφαίος για τους νικητές ο Denmon με 23 πόντους.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και ο Τολιόπουλος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του με οκτώ γρήγορους πόντους. Από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, Αγραβάνης και Denmon έβρισκαν επιθετικά λύσεις απέναντι στις προσαροσμένες ζώνες του Άρη. Στο πρώτο δεκάλεπτο λοιπόν κυριάρχισαν οι σκληρές άμυνες και οι πολλές επαφές. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ και το ματς ήταν κλειστό (23-21). Εντούτοις, στη δεύτερη περίοδο το Περιστέρι ανέβασε την αποδοσή του και πίεσε περισσότερο στην άμυνα. Μωραίτης και Bilan έδωσαν προβάδισμα οκτώ πόντων (34-26) με τον Άρη να έχει κολλήσει επιθετικά. Με ένα επιμέρους 5-14, οι Κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης προηγήθηκαν στο σκορ (39-40) δείχνοντας πως είναι ακόμη μέσα στο παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο ήταν η σειρά του Περιστερίου να απαντήσει με επιμέρους σκορ (14-4) με πρωταγωνιστή τον Κασελάκη ο οποίος σημείωσε το 53-44 του ημιχρόνου στην εκπνοή.

Το ξεκίνημα το δευτέρου ημιχρόνου σημαδεύτηκε από το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στο Radanov και τον Sanogo. Μετά τη λήξη του περιστατικού ο Τολιόπουλος πήρε το όπλο του και έφερε την ομάδα του και πάλι στο ματς (62-62) ενώ είχε φτάσει αισίως στους 22 πόντους. Δεν σταμάτησε ούτε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου όπου με διαδοχικά τρίποντα ανέβασε τη διαφορά για τον Άρη στο +6 (64-70). Το τέταρτο δεκάλεπτο αναμενόταν να είναι δραματικό. Οι άμυνες ήταν αρκετά σκληρές και οι επιθέσεις όσο κυλούσε ο χρόνος μεγάλες. Ο Μωραίτης ήταν ο κομβικός παίκτης καθώς ευστόχησε σε δύο κρίσιμες βολές (90-87). Ο Horchler ευστόχησε τρίποντο για να ισοφαρίσει το ματς και έπειτα ήρθε το follow του Bilan για να σφραγίσει τη νίκη του Περιστερίου που τον εδραιώνει στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 53-44, 71-72, 92-90.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.