Το Περιστέρι πάτησε το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι επικράτησε του Λαυρίου κάνοντας έτσι ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για τη τελική τετράδα. Στην αντίπερα όχθη, το Λαύριο εξακολουθεί να μάχεται για τη παραμονή του. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Bilan με φοβερό double double με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ ενώ από πλευράς των ηττημένων ξεχώρισε ο Flagg με 15.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι καθώς προηγήθηκαν με 17-6. Ωστόσο, το Λαύριο αντεπιτέθηκε με πρωταγωνιστές τους Flagg και Cole για να προηγηθούν στη λέξη της πρώτης περιόδου με 19-21. Εν συνεχεία, οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ και οι άμυνες είχαν το πρώτο λόγο. Hammer και Denmon ήταν οι πρωταγωνιστές από τους γηπεδούχους ενώ από πλευράς Λαυρίου το step up το έκανε ο Πιλάβιος.

Στο δεύτερο μέρος, το Περιστέρι αύξησε τη πιεσή του στην άμυνα και πήρε για πρώτη φορά διαφορά εννέα πόντων (49-40). Το Λαύριο είχε τις απαντήσεις αλλά ο Bilan ήταν κυριαρχικός και στα δύο καλάθια. Ο Κασελάκης παράλληλα τελείωνε υποδειγματικά τις φάσεις και το Λαύριο είχε μονάχα τον Flagg για αντίδοτο. Στη τέταρτη περίοδο ένα μικρό σερί 8-0 του Περιστερίου ήταν αρκετό για να κόψει τα φτερά στο Λαύριο. Τελικό σκορ 77-66.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-36, 59-50, 77-66.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.