Η ΑΕΚ επικράτησε της Κλούζ στο πρώτο φιλικό που έλαβε χώρα για το τουρνουά «Νίκος Φάσουρας».

Ωστόσο, ο προπονητής της Ένωσης Joan Plaza δεν έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του τονίζοντας πως έκαναν πολλά παιδικά λάθη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας. Κάναμε πάρα πολλά παιδικά λάθη» είπε οπ κόουτς Πλάθα και πρόσθεσε «Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Αυτός είναι ο στόχος μου, αλλά ξέρω ότι  είναι δύσκολο γιατί έχουμε 9-10 καινούριους παίκτες και θα χρειαστούμε χρόνο ακόμα για να μπορέσουμε να βγάλουμε στο παρκέ την εικόνα που θέλουμε».

Παράλληλα, δηλώσεις έκανε και ο Δημήτρης Φλιώνης και μίλησε για το χρόνο που χρειάζεται η ομάδα να αφομιώσει τη φιλοσοφία του νέου προπονητή:

«Ακόμα είναι περίοδος προετοιμασίας. Και στόχος είναι να βελτιωνόμαστε. Να κάνουμε αυτά που μας ζητά ο προπονητής. Θέλουμε να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ. Να πιέσουμε. Σιγά σιγά να κάνουμε αυτά που ζητά ο κόουτς.

Η φιλοσοφία περιλαμβάνει σκληρή άμυνα. Ενέργεια και καλή χημεία. Η προπόνηση είναι σκληρή αλλά δουλεύουμε και θα βελτιωθεί το ποσοστό μας στα σουτ. Χρειάζεται χρόνος αλλά ο χρόνος μας πιέζει και πρέπει να δέσουμε σύντομα».