Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και κατάφερε να κάνει περίπατο στην Πάτρα επί του Προμηθέα, ξεσπώντας με τον καλύτερο τρόπο για την πολύ βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο “αιώνιο” ντέρμπι και ξεκινώντας με το δεξί το 2023. Με αυτόν τον τρόπο οι “πράσινοι” ανέβηκαν στο 8-2 και εξακολουθούν να καταδιώκουν τους πρωτοπόρους “ερυθρολεύκους”, την ώρα που οι κάκιστοι σήμερα Αχαιοί υποχώρησαν στο 4-6 κι έχασαν οριστικά την πρόκριση στο Final 8 του Κυπέλλου. Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Γ. Καλαϊτζάκης με 16 πόντους, την ώρα που εξαιρετικό παιχνίδι έκανε κι ο Pontika με εννιά πόντους, επτά ριμπάουντ και επτά ασίστ. Στον αντίποδα ο μόνος διασωθείς ήταν ο Kulboka με 16 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ.

Το συγκρότημα του Radonjic ήθελε να δείξει από το πρώτο λεπτό ποιος θα είναι το αφεντικό του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάρει πλεονέκτημα επτά πόντων (2-9) με το “καλησπέρα”. Οι Πατρινοί προσπαθούσαν να επανέλθουν και πλησίασαν ελαφρώς  (6-12), ωστόσο το “τριφύλλι” έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο +17 (8-25). Η επίθεση των παικτών του Χριστόπουλου βρισκόταν σε πολύ κακή μέρα, αφού είχε πετύχει μόλις 10 πόντους σε 15 λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται και να φτάνει στο +22 (10-32), την ώρα που οι δύο “μονομάχοι” οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με απόσταση 21 πόντων (25-46).

Οι φιλοξενούμενοι δεν περιορίστηκαν εκεί και με οδηγό την εξαιρετική τους λειτουργία στην άμυνα ξέφυγαν ακόμη περισσότερο (28-57), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο εύκολο πέρασμα από την πόλη της Πάτρας. Πάντως ο Προμηθέας δεν ήθελε να τα παρατήσει και έτρεξε ένα 9-0 για να μειώσει στους 20 (37-57), ενώ οι “πράσινοι” πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 25 πόντων (40-65). Παρά την μίνι αντίδραση των Αχαιών, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τους διατηρήσει για πέντε λεπτά χωρίς πόντο στην τέταρτη περίοδο, με συνέπεια να πάρει διαφορά 29 πόντων (40-69), που ήταν κι η μέγιστη μέχρι εκείνη την ώρα στην αναμέτρηση. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα οι “πράσινοι” δεν κατέβασαν ταχύτητα κι έδωσαν μεγαλύτερη έκταση στην άνετη νίκη τους.

Tα δεκάλεπτα: 8-25, 25-46, 40-65, 44-75

Δείτε τα στατιστικά εδώ