Ντέρμπι με τα όλα του ήταν η αναμέτρηση του Προμηθέα με τον Άρη στη Πάτρα καθώς ο Kulboka πέτυχε το πρώτο του εύστοχο τρίποντο στα 2,7” πριν τη λήξη ύστερα από επτά ανεπιτυχείς προσπάθειες χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Μάλιστα, ήταν και πρώτος σκόρερ με 18 πόντους. Από πλευράς Άρη που δεν κατάφεραν να «ψηλώσουν» ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία ξεχώρισε ο Τολιόπουλος με 15 πόντους.

Tο ματς ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες με τον Άρη να δείχνει να έχει περισσότερες πρωτοβουλίες στο ξεκίνημα (0-4). Ωστόσο, οι Πατρινοί ισορρόπησαν τα πράγματα με πρωταγωνιστές τους Kulboka και Cowan (19-16). Οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεσες απαντήσεις με τους Notae και Τολιόπουλο και κατάφεραν έτσι να βρίσκονται μέσα στο ματς (36-31). Όπως έγινε αντιληπτό, οι άμυνας είχαν το πρώτο λόγο στο πρώτο μέρος με το ματς να είναι αρκετά κλειστό.

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης ανέβασε την πίεση του στην άμυνα, ωστόσο ο Προμηθέας είχε τις λύσεις κυρίως μέσω του παιχνιδιού του Γκίκα. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι στη τρίτη περίοδο δεν έβαλαν καλάθι για επτά ολόκληρα λεπτά. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν δραματικό. Τα συστήματα πήγαν περίπατο και μίλησαν οι προσωπικότητες. Γκίκας, Kulboka από τη μία, Notae και Τολιόπουλος από την άλλη. Όμως, ο Thomasson που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Προμηθέα έδωσε προβάδισμα για το 58-52 και με τον Notae να μειώνει στον πόντο με βολές (60-59). ο Goodwin έφερε το ματς στα ίσια και κάρφωσε για το 61-61 στα 5.9″, ο Kulboka απάντησε με τεράστιο σουτ από τη γωνία και στον χρόνο που έμενε ο Haggins πήρε ένα μακρινό τρίποντο που βρήκε σίδερο.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 36-31, 49-47, 64-61.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.