Η μεταγραφή από το πάνω ράφι είναι πλέον γεγονός για τον Προμηθέα.

Συγκεκριμένα, οι Πατρινοί ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης τον Λετονό Arturs Kurucs και επιβεβαίωσε ουσιαστικά τη προφορική συμφωνία που υπήρχε προ ημερών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Λετονό καλαθοσφαιριστή, Arturs Kurucs, o οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας για τη σεζόν 2023-24.

O Kurucs γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2000, έχει ύψος 1,93 και αγωνίζεται κυρίως στη θέση του shooting guard. Ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 2017-18 από τις θυγατρικές ομάδες της Baskonia, αγωνιζόμενος εκεί ως τη σεζόν 2018-19, για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Βάσκους με την ενηλικίωσή του. Τη σεζόν 2019-20 παραχωρήθηκε στη Riga, όπου είχε πολύ καλή παρουσία, μετρώντας 14,4 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο στη Βαλτική Λίγκα. Την επόμενη χρονιά, ο Λετονός γκαρντ επέστρεψε στη Baskonia, με την οποία έπαιξε τις τελευταίες τρεις σεζόν, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες από το πρωτάθλημα της ACB, καθώς και την Ευρωλίγκα. Τη σεζόν που πέρασε, ο Kurucs αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια στην Ισπανία και σε 23 στην Ευρωλίγκα, με χαρακτηριστικό του γνώρισμα την ευστοχία στα τρίποντα, καθώς σούταρε με ποσοστό πάνω από 40% και στις δύο διοργανώσεις!

Υποδεχόμαστε τον Arturs Kurucs στην Προμηθεϊκή οικογένεια και του ευχόμαστε να πετύχει όλες του τις ατομικές φιλοδοξίες, συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη των στόχων της ομάδας μας.