Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν πολύ εκνευρισμένος με την διαιτησία μετά την οριακή ήττα του Περιστερίου από τον Παναθηναϊκού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι παγκόσμιο ρεκόρ οι τρεις βολές του ΓΣΠ απέναντι στις 22 του “τριφυλλιού”. Από εκεί κι έπειτα ο 41χρονος τεχνικός ανέφερε ότι σέβεται απεριόριστα το “τριφύλλι” και τον κόουτς Ataman, ενώ υπογράμμισε ότι είναι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι σε έναν αντίπαλο επιπέδου Final 4.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την νίκη, αλλά συγχαρητήρια και στη δική μου ομάδα γιατί μετά από κακή εμφάνιση απέναντι στον Κολοσσό δείξαμε τον πραγματικό μας εαυτό. Ήμασταν μπροστά, ήμασταν όμως άστοχοι και χάσαμε στις λεπτομέρειες για δύο φάουλ που δεν κάναμε και για ένα αμυντικό ριμπάουντ που δεν πήραμε. Αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού.

Είμαι περήφανος που απέναντι σε μία ομάδα επιπέδου Final Four ήμασταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Σέβομαι απεριόριστα τον Παναθηναϊκό, με όλο τον σεβασμό στον σύλλογο και στον κύριο Αταμάν όμως, δεν μπορεί σε ένα εντός έδρας αγώνα που έχει τόσες επαφές να σουτάρουμε εμείς τρεις βολές και ο αντίπαλος 22.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, είναι παγκόσμιο ρεκόρ και πρέπει να σφυρίζονται τα ίδια και στις δύο πλευρές, όποιες κι αν είναι οι ομάδες. Δεν μπορεί να είναι οι βολές 3-22, με τη μία από την τεχνική ποινή και τις άλλες δύο από την πρώτη περίοδο, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Δεν χάσαμε από αυτό, θα κάνουμε την αυτοκριτική μας και θα δούμε τα λάθη μας, όμως δεν μπορεί να τελειώνουμε αγώνα στην έδρα μας με τρεις βολές. Ας δουν οι αρμόδιοι, ας πάρουν τα μέτρα τους για να δούμε καλύτερο μπάσκετ“.