Το 3ο Super Cup διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (1-2/10) στην Ρόδο, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Προμηθέα Πάτρας και Κολοσσό Ρόδου να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων τέτοια εποχή δεν είναι στα καλύτερα επίπεδα κάτι που ισχύει για όλους κι ειδικά για τους “αιωνίους” που έκαναν προετοιμασία με απώλειες εξαιτίας της παρουσίας των διεθνών τους στο Eurobasket. Παρόλα αυτά το κίνητρο για έναν τίτλο είναι πολύ μεγάλο κι έτσι όλες οι συμμετέχουσες ομάδες θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους.

Η αυλαία στην διοργάνωση ανοίγει σήμερα με τον ημιτελικό Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός (1/10, 17:00), με τους “πρασίνους” να έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι στους οικοδεσπότες  Ροδίτες για την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά. Βέβαια το ενισχυμένο σύνολο του Παπαθεοδώρου  δεν πρόκειται να παραδώσει εύκολα τα όπλα και θέλει να βάλει δύσκολα στο “τριφύλλι” κι αν είναι δυνατόν να κάνει μία μεγάλη κι η ηχηρή έκπληξη.

Λίγες ώρες αργότερα (1/10, 21:00) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Προμηθέα σε ένα repeat των περυσινών ημιτελικών του πρωταθλήματος. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι στους ανανεωμένους Πατρινούς, οι οποίοι θέλουν να δείξουν καλή εικόνα, να δυσκολέψουν τους Πειραιώτες κι αν μπορέσουν να κάνουν την υπέρβαση και να περάσουν στον τρίτο τελικό της ιστορίας τους σε ισάριθμες διοργανώσεις.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός 17:00

Ολυμπιακός – Προμηθέας 21:00