Μπορεί να απέχουμε εδώ και χρόνια από τις μπασκετικές γιορτές των Final 8 ή Final 4 σε διάφορες εγχώριες διοργανώσεις, αλλά η νέα γενική αρχή της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ, σε ένα πιο Ευρωπαϊκό πνεύμα, έχει αποφασίσει να επαναφέρει το θεσμό των τελικών τετράδων στη χώρα μας με τη “γέννηση” του Super Cup, όπου και συμμετέχουν θεωρητικά οι τέσσερις κορυφαίες βάσει τελικής κατάταξης ομάδες της Basket League της περασμένης χρονιάς.

Η φετινή έκδοση του Super Cup, που θα είναι και η τρίτη στη σειρά μετά το πέρασμα της διοργάνωσης από Περιστέρι (2020) και Πάτρα (2021), αναμένεται να λάβει χώρα ξανά στην επαρχία και συγκεκριμένα την Ρόδο, όπου ο τοπικός Κολοσσός θα φιλοξενήσει τους πρωταθλητή Ολυμπιακό, φιναλίστ Παναθηναϊκό και Προμηθέα Πατρών το επερχόμενο Σαββατοκύριακο (1-2/10).

Φαβορί ξεκάθαρα υπάρχουν και στους δύο ημιτελικούς (Κολοσσός – Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – Προμηθέας), αλλά σε πρώτη μοίρα με αντίστοιχες διοργανώσεις -όπου εν ολίγοις το τρόπαιο δεν έχει την ίδια βαρύτατα με τα επακόλουθα δεδομένης της ημερομηνιακής φύσης των αγώνων- είναι φυσικά η αλληλεπίδραση του κοινού με το άθλημα και η γενικότερη ενοποίηση του μπάσκετ, που περνάει πολλά τον τελευταίο καιρό. Και η αλήθεια είναι ότι οι τιμές των εισιτηρίων για το φετινό Super Cup δεν είναι σε καμία περίπτωση προσιτές για το κοινό της Ρόδου, πόσο μάλλον για όσους φιλάθλους θέλουν να παρευρεθούν στο νησί των ιπποτών από άλλες περιοχές της χώρας…

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο πακέτα εισιτηρίων -αυτά για τους ενηλίκους κοστίζουν 80 (πλάγιες θύρες) και 100 ευρώ (κεντρικές θύρες), ενώ αυτά για τους ανήλικους 50 και 70 ευρώ, αντίστοιχα, σε πλάγιες και κεντρικές θύρες. Ουσιαστικά, ακόμα και αν μιλάμε για πακέτα που περιλαμβάνουν και τα 4 διαθέσιμα παιχνίδια του διημέρου, ένας μέσος όρος των 20/25 ευρώ για τους ενηλίκους και 12.5/17.5 ευρώ για παιδιά από 6 έως και 16 ετών, γίνεται λόγος για ποσά που δύσκολα θα είναι πρόθυμος να δώσει κανείς.

Σίγουρα το μέγεθος των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι πολύ μεγάλα για τους ντόπιους, που θα κληθούν να σπεύσουν να γεμίσουν το γήπεδο του Κολοσσού άμεσα, αλλά η κατάσταση για έναν, για παράδειγμα, κάτοικο Πάτρας, η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη ελέω και των απαραίτητων αεροπορικών εισιτηρίων που θα κληθεί να πληρώσει.

Φυσικά, το πιο… παράλογο από όλα δεν είναι άλλο από τις τιμές που κρίθηκαν κατάλληλες για τους νεότερους, καθότι τα 17.5 ευρώ ανά αγώνα σε κεντρική θύρα -με καλύτερη θέα δηλαδή- αποτελεί μια δύσκολη περίπτωση έτσι κι αλλιώς. Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς το γεγονός πως μια τετραμελής οικογένεια με 2 παιδιά χρειάζεται για να παραστεί στο κλειστό της Ρόδου από 260 μέχρι 430 ευρώ, τότε γίνεται αντιληπτό πως οι τιμές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα…

Tags:
Super Cup