Λίγες ώρες μόλις πριν ο Απόλλων Πάτρας επικράτησε στο ντέρμπι της Πάτρας απέναντι στο Προμηθέα με 68-57 και πλέον έχει θέσει τις βάσεις ώστε και του χρόνου να βρίσκεται στη Basket League.

Το χθεσινό απόγευμα είχε ορισμένους πρωταγωνιστές για την ιστορική ομάδα της Πάτρας. Ένας από αυτούς ήταν ο Tevin Mack ο οποίος είχε απίστευτα νούμερα. Πέτυχε 11 πόντους στη πρώτη περίοδο και στο τέλος του αγώνα σταμάτησε στους 27 πόντους με 6/11 δίποντα, 5/9 τρίποντα και μηδέν λάθη.

Ο Tevin Mack δεν είναι ένας παίκτης που θέλει τη μπάλα στα χέρια όπως για παράδειγμα ο Taylor που έφυγε μεσούσης της σεζόν ή ο περσινός Simmons η ακόμη και ο νυν συμπαίκτης του Verge. Αντίθετα, είναι ο παίκτης που θα βγει στη περιφέρεια είτε με off ball κινήσεις είτε μέσα από τα σκριν για να υποδεχθεί τη μπάλα και να εκτελέσει. Θα τον χαρακτηρίζαμε παίκτη «οικονομίας» ως προς τη συχνότητα που έχει τη μπάλα.

Μετράει ως τώρα 19,7 πόντους μ.ο. στα μόλις τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί και δεδομένα ο Απόλλωνας βρήκε στο πρόσωπο του μια επιπλέον επιθετική απειλή. Στο ματς-τελικό με τον Ιωνικό μάλιστα σκόραρε 20 πόντους με 4/8 τρίποντα ενώ έδειξε πως του αρέσει το τρίποντο από την κορυφή. Ακόμη και στην ήττα απέναντι στον Κολοσσό σκόραρε 12 πόντους και όσο η ομάδα ήταν κοντά στο σκορ έπαιρνε μεγάλο ποσοστό των επιθέσεων.

Αναμφίβολα, ο Tevin Mack αποτελεί μια μεταγραφή για την ομάδα του Νίκου Βετούλα που ίσως άλλαξε τα δεδομένα σε συνδυασμό πάντα και με τον ερχομό του Alonso Verge. Και αυτό γιατί ο Απόλλωνας με βάση το πρόγραμμα και τις ισοβαθμίες βρίσκεται κοντά στη πολυπόθητη παραμονή.