«Αν έχεις μια ιστορία και ένα παραμύθι, αυτό είναι το καλύτερο τέλος».

Αυτό ήταν το μήνυμα του Kevin Garnett τον Φεβρουάριο του 2015, όταν επέστρεψε στους Minnesota Timberwolves έπειτα από 7.5 χρόνια σε Βοστόνη και Brooklyn.

Ο KG είναι ο «άνθρωπος Minnesota», όντας όχι μόνο αποφθεγματικά ο καλύτερος παίκτης από καταβολάς οργανισμού, αλλά επειδή είναι πρώτος σε κάθε διαθέσιμη στατιστική κατηγορία στην ιστορία του.
Και η επιστροφή στην αρμάδα όπου μέτρησε 19.000+ πόντους και 14.500+ ριμπάουντ σε 12 σεζόν από το 1995 ήταν τόσο σημαντική για έναν θρύλο του ΝΒΑ, παρά το κρύο της πόλης, τον αιώνιο χειμώνα και την κοσμογυρισμένη παρουσία του σε μερικές από τις πιο βραδινές πόλεις της χώρας του.

 

 

Η ιστορία του Garnett μπορεί σε πολλά σημεία να ταυτιστεί με αυτή του Γιάννη Μπουρούση, που νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (27/9) ανακοίνωσε την επιστροφή του στη γενέτειρά του, την Καρδίτσα, όπου θα ενισχύσει τις προσπάθειες του τοπικού ΑΣΚ για άνοδο στη Basket League.

Ο Έλληνας «ψηλός» βίωσε λοιπόν, όλο το φάσμα του μεγαλείου του αθλητισμού, όταν το 2001 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ και στην ευρωπαϊκή ματιά του εγχώριου μπάσκετ, με την καταξίωση να τον ακολουθεί ήδη από το πρώτα του χρόνια στο χώρο, όταν στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα στο Βελιγράδι το 2005.

Ακολούθησε η συνεπής παρουσία του στον Ολυμπιακό, όπου ξεκίνησε να χτίζει ακόμα πιο ικανά το όνομά του στο διεθνές στερέωμα, για να ακολουθήσει το εξωτερικό και μετά από πολλά χρόνια και ο Παναθηναϊκός, με τον Μπουρούση να είναι σταθερά για πάνω από μια δεκαετία ένας από τους καλύτερους centers της Γηραιάς Ηπείρου.

 

 

Στο μυαλό του όμως, υπήρχε πάντα ο τόπος του.
Οι γειτονιές των παιδικών του χρόνων, οι ανέμελες βόλτες και οι πρώτοι έρωτες.
Στο μυαλό του ήταν πάντα η Καρδίτσα και η θέληση να γυρίσει κοντά της, κουρνιάζοντας το πελώριο σώμα του στην ακόμα πιο πελώρια αγκαλιά της.

Ήθελε να επιστρέψει. Όχι απαραίτητα ως μπασκετμπολίστας, αλλά ως Γιάννης, αφού όπως και να το κάνουμε, 20 χρόνια μακριά από την καρδιά σου είναι πάρα πολλά.
Τόσα πολλά που σε τρώνε καθημερινά και σου βάζουν ιδέες στο μυαλό, τριβελίζοντάς το συνέχεια με την ιδέα κορεσμού της επιστροφής του.

Αυτές οι ιδέες όμως, έδειχναν πως πέθαναν μια και καλή τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο 37χρονος center ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση μετά από πάμπολλα χρόνια στα παρκέ της χώρας και της Ευρώπης.

Ωστόσο, η… τρέλα υπερίσχυσε.
Η τρέλα και η αγάπη.

Ως άλλος Κevin Garnett λοιπόν, ο Γιάννης Μπουρούσης επιστρέφει έπειτα από περιπέτειες σε κάθε γωνιά του πλανήτη στο αγαπημένο του μέρος στον κόσμο.

 

 

Σίγουρα δεν είναι το πιο διάσημο.
Σίγουρα δεν είναι το πιο προσιτό.

Είναι όμως, ένας πανέμορφος τόπος με τοπία, με ζωή, με πράσινο.
Ο δικός του τόπος.

Ο τόπος όπου ένα ιδανικό παραμύθι συναντά το ιδανικό του τέλος.