Ο Γιαουχένι Μπελιάνκου είναι ο εκλεκτός της ομάδας του Στέφανου Πέρκου που θα ενισχύσει τον Ερμής Αγιάς, στην Α2. Ο Λευκορώσος σμολ φόργουορντ, έχει διακριθεί στην VTB League και στο FIBA Europe Cup.

Tην είδηση αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας Θοδωρής Ριζούλης μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, καλωσορίζοντας τον παίχτη που μάλιστα είχε δηλώσει συμμετοχή και στα draft του NBA.

Ο 23χρονος διεθνής Λευκορώσος (Yauheni Beliankou) αγωνίζεται σε όλη του την καριέρα στην Τσμόκι Μινσκ, και εκτός από το εγχώριο πρωτάθλημα έχει συμμετάσχει στην VTB League, στο FIBA Europe Cup και στην Βαλτική λίγκα, ενώ την σεζόν που μας πέρασε ήταν εντυπωσιακός έχοντας 16,4 πόντους με 62,9% στα δίποντα, 5,2 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,5 κλεψίματα. Την σεζόν που μας πέρασε στέφθηκε πρωταθλητής, με την ομάδα του να κερδίζει με 3-0 στον τελικό των πλέι οφς την Κορ-Μπόρι.

Συνολικά και στα πέντε χρόνια που αγωνίζεται στην ομάδα, έχει στεφθεί πρωταθλητής, και αποτελεί παίκτη με σπουδαίες ικανότητες που θα βοηθήσει τα μέγιστα την Θεσσαλική ομάδα.