Ο Ιωνικός Νικαίας δεν πατάει… φρένο με τίποτα. Πηγαίνει ως τώρα στις μεταγραφές με το γκάζι… πατημένο ως το πάτωμα και δεν το αφήνει με τίποτα. Οι Νικαιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη, του 33χρονου γκαρντ Αγγελου Τσαγκαράκη.

Η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας της Νίκαιας αναφέρει:

“Ακόμη μια σημαντική προσθήκη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου προχώρησε ο Ιωνικός Νικαίας αποκτώντας τον 33χρονο γκαρντ, Άγγελο Τσαγκαράκη. Ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας στο 3on3 θα αγωνίζεται στην ομάδα μας τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Άγγελος Τσαγκαράκης ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξε στη Basket League και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2016-2017 στα Τρίκαλα και πέρυσι (2017-2018) στην Κύμη θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ιωνικό μας.

Ο Ελληνογάλλος γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του το 2008 από τη JL Bourg για να πάει την ίδια χρονιά(2008-2009) στην Paris- Levallois. Την επόμενη σεζόν(2009-2010) αγωνίστηκε στην ομάδα της SVBD για να επιστρέψει και πάλι τα επόμενα δύο χρόνια(2010-2012) στην JL Bourg. Το 2012-2013 αγωνίστηκε στη Champagne Châlons- Reims. Από το 2013 έως το 2015 “μετακόμισε” στην SOMB και την επόμενη χρονιά στη Vichy-Clermont πριν έρθει στη χώρα σας και στην Α1 κατηγορία για λογαριασμό των Τρικάλων και της Κύμης.

Με τα χρώματα της Γαλλίας και ως ο ηγέτης της ομάδας του κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του της FIBA 3on3 το 2017. Επίσης ήταν ο κορυφαίος Γάλλος παίκτης του 3on3 για το 2015 και έχει στο ενεργητικό του και τη συμμετοχή του σε τρία All Star game τις σεζόν (2012-2013-2014) που αγωνιζόταν στη Γαλλία. Τέλος, το 2014, τη χρονιά που η ομάδα του( SOMB) κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν δεύτερος MVP της κατηγορίας.

Άγγελε, σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Ιωνικού Νικαίας και ευχόμαστε όλοι μαζί να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα”.

«Πρόκληση να γυρίσει ο Ιωνικός στην Α1»

Αμέσως μετά την ανακοίνωσή του ο ίδιος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

-Πώς νιώθεις που αποτελείς πλέον μέλος της οικογένειας του Ιωνικού Νικαίας;

«Αρχικά να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δίνεται να αποτελέσω μέλος της οικογένειας του Ιωνικού Νικαίας. Πάντοτε ακολουθώ το ένστικτό μου και ερχόμενος στον Ιωνικό νιώθω ότι ήταν το καλύτερο για μένα σε πολλά επίπεδα. Μου αρέσουν οι νέες προκλήσεις και γνωρίζοντας ότι μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Ιωνικός Νικαίας έχει να συμμετάσχει στην Α1 κατηγορία 32 ολόκληρα χρόνια είναι για μένα μια επιπρόσθετη πρόκληση ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Κέρδισα όπου έχω παίξει στην καριέρα μου. Το να παίρνεις πρωταθλήματα και να γράφεις ιστορία είναι κάτι το εκπληκτικό που μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω κάθε μέρα για το καλύτερο. Όντας παίκτης των Τρικάλων και της Κύμης στις καλύτερες σεζόν της ιστορίας τους, μοναδικός μου στόχος πλέον είναι να βοηθήσω τον Ιωνικό να φτάσει εκεί που αξίζει. Η οικογένεια του Ιωνικού μου έδωσε ήδη ένα θερμό καλωσόρισμα, είτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είτε από κοντά. Νιώθω ήδη ότι έχω αγαπηθεί και το εκτιμώ ιδιαίτερα. Αυτοί οι άνθρωποι με κάνουν να θέλω να δώσω στο Σύλλογο το καλύτερο δυνατό. Ανυπομονώ να συναντήσω τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς»!

-Πώς αποφάσισες να έρθεις στον Ιωνικό;

«Όπως προανέφερα μου αρέσουν οι προκλήσεις και η πίεση… Νιώθω καλύτερα όταν η πίεση είναι υψηλή και οι στόχοι της ομάδας φιλόδοξοι. Ο Ιωνικός έχει ένα μεγάλο πλάνο για τα επόμενα δύο χρόνια. Έτσι, όταν ο κ. Τσάπας επικοινώνησε μαζί μου εξηγώντας μου το όραμά του καθώς και το πόσο υπολογίζει σε μένα στο να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει, αμέσως με έπεισε να γίνω μέλος αυτός της περιπέτειας. Και μετά και τη συνομιλία μου με τον προπονητή μας, κ. Γούναρη ένιωσα ακόμα πιο βέβαιος για το ότι θέλω να παίξω για τον Ιωνικό. Ακόμα ένα ξεχωριστό πράγμα το οποίο με έκανε να θέλω πολύ να έρθω στον Ιωνικό, είναι κάτι το οποίο δεν έχω ξαναπεί, είναι ότι ο πατέρας μου έχει γεννηθεί στη Νίκαια. Σκέφτηκα αμέσως τον πατέρα μου όταν άκουσα ότι ο Ιωνικός θέλει να με εντάξει στο δυναμικό του. Πιθανότατα ήταν γραφτό να συμβεί…».

-Ποιος ήταν αυτός που σε έπεισε να έρθεις στην ομάδα;

«Στην πραγματικότητα κανένας άλλος δε με έπεισε. Οι εκπρόσωποί μου ένιωσαν ότι είναι μια εξαιρετική κατάσταση το να παίξω για τον Ιωνικό. Και άλλες ομάδες με ήθελαν αλλά εγώ είμαι αυτός που παίρνω πάντα την τελική απόφαση. Πρέπει να αισθάνομαι σίγουρος ότι θα πάρω τη σωστή απόφαση, και οι άνθρωποι που με αγαπάνε και με στηρίζουν, με εμπιστεύονται να πάρω την καλύτερη απόφαση για την καριέρα μου. Σκεπτόμενος ότι θα αγωνιστώ στον Ιωνικό είναι, χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη απόφασή μου».

-Έχεις ακούσει ποτέ για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Ιωνικού κατά τη διάρκεια των αγώνων;

«Φυσικά και ναι! Και όλο αυτό με ενθουσιάζει! Οι Rangers είναι φανταστικοί. Πραγματικοί φίλαθλοι που αγαπούν το παιχνίδι και την ομάδα τους. Είναι γνωστοί για το απίθανο πάθος που έχουν και εγώ προσωπικά θέλω να τους δώσω την πρόκληση ώστε να κάνουμε το γήπεδό μας ένα από τα πιο καλύτερα στην Ελλάδα. Εύχομαι ο “Πλάτωνας” να γεμίζει ασφυκτικά και ο κόσμος να κάνει ακόμα μεγαλύτερο “θόρυβο” από ποτέ. Θα ήθελα να τονίσω ότι τους χρειαζόμαστε όλους κοντά μας. Θέλουμε να έρχονται όλοι στα παιχνίδια μας και να δημιουργούμε μία ατμόσφαιρα “κόλασης” για τους αντιπάλους μας. Ανυπομονώ να το ζήσω»!