Ο Ακης Χαλκιάς αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του Ερμή Αγιάς. Ηταν μια ζωή εκεί. Ο 36χρονος γκαρντ – φόργουορντ έκανε τα πρώτα του σημαντικά μπασκετικά βήματα στις ακαδημίες του συλλόγου. Εκεί ανδρώθηκε και σιγά σιγά ανέβηκε ως την πρώτη ομάδα.

Πέρασε 20 ολόκληρα χρόνια στον Ερμή και αγωνίστηκε σε ατέλειωτα ματς με την φανέλα του. Εζησε με την ομάδα όλη την μαγική και παραμυθένια διαδρομή της από τα αλώνια της Α2 ΕΚΑΣΘ ως τα σαλόνια της Α2. Μα όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ετσι και η θητεία του Χαλκιά στον σύλλογο της Α2. Ο Ερμής Αγιάς ανακοίνωσε ότι ο 36χρονος γκαρντ αποχωρεί από την ομάδα.

Ο Χαλκιάς, πάντως, δεν θα φύγει από τα παρκέ. Δεν θα κρεμάσει τα παπούτσια και θα… αποστρατευτεί από το αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ. Θα συνεχίσει να παίζει, καθώς θα μετακομίσει σε σύλλογο των τοπικών κατηγοριών.

Στην σελίδα της ομάδας στο Facebook τονιζόταν πως οι άνθρωποι του Ερμή νιώθουν την ανάγκη να τον ευχαριστήσουν, και να του ευχηθούν καλή συνέχεια, αναφέροντας πως αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ιστορίας τους. Για την ιστορία στο περσινό πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια σκοράροντας 5 πόντους στο παιχνίδι με τον Δούκα.