O αρχηγός της μπασκετικής ΑΕΚ, ο Φώτης Βασιλόπουλος, δικαιούται να έχει άποψη για την ομάδα της καρδιάς του. Εν προκειμένω, ο Βασιλόπουλος πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ φωτογραφίζοντας” εκείνον, που μπορεί να τη διασώσει, αλλά μίλησε ρεαλιστικά και για την επόμενη ημέρα της πολύπαθης ΚΑΕ.

Τι δήλωσε καταρχήν ο Βασιλόπουλος στη σημερινή “ΩΡΑ των σπορ” για την τιμωρία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ: “Ανεξάρτητα από τα εσωτερικά προβλήματα της ΑΕΚ είναι προφανές, ότι στον ελληνικό αθλητισμό λειτουργούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η ΑΕΚ αδικείται σε  σχέση με τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα, αλλά και γενικότερα. Δεν χρειάζεται να είναι οπαδός της ΑΕΚ κανείς για να αντιληφθεί ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια σε ό,τι αφορά στην αυστηρότητα και στους χρόνους για την ΑΕΚ“.

Για τις ευθύνες: “Σίγουρα, η ευθύνη για την ανυπαρξία της ΑΕΚ αγγίζει όλους όσοι διοίκησαν τα τελευταία χρόνια την ΠΑΕ, αλλά πρέπει να καταλάβουν ξανά άπαντες, ότι δύναμη της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Εννοείται, πως θα πάω στο συλλαλητήριο της 9ης Ιουνίου. Πιστεύω γενικότερα, ότι πρέπει να αφυπνιστεί ο κόσμος.

Πρέπει να δηλώσει παρών. Είναι κάτι που το είχα πει και παλαιότερα. Πρέπει να δείξουμε δυναμική και να σηκώσουμε ακόμη ψηλότερα τη σημαία για το γήπεδο. Με τα γήπεδά μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα λυθούν όλα τα προβλήματα σε όλα τα αθλήματα της ΑΕΚ. Είναι μείζονος σημασίας θέμα και για να το φέρουμε εις πέρας πρέπει να δείξουμε δυναμική.

Παρά τα πλήγματα που δέχεται και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, ο κόσμος είναι εδώ. Αν κρίνει μάλιστα ότι πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ας την πάρει. Επαναλαμβάνω, οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους. Η 9η Ιουνίου είναι μία καλή ευκαιρία για όλους μας. Θέλω να πω και κάτι άλλο. Ο κόσμος της ΑΕΚ να μην επηρεάζεται απ’ όσα διαβάζει για δήθεν “Μεσσίες“. Καλό είναι να γίνει πιο συνειδητοποιημένος και πιο εκλεκτικός απέναντι σε όσα του “σερβίρουν“.

Για τα σενάρια περί Δ΄ Εθνικής στην ΠΑΕ: “Η θέση της ΑΕΚ είναι στην Α’ Εθνική. Δεν είναι η ΑΕΚ το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σας είπα και προηγουμένως. Έφτασε η ώρα του κόσμου. Ας βγει  μπροστά η “Original 21” και να δείξει τον δρόμο. Μόνο ένας… άνθρωπος μπορεί να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο και να την σώσει. Αρκεί να πειστεί, ότι θα στηριχτεί από τον κόσμο. Γι’ αυτό ας τον πείσουμε με τον τρόπο μας. Και μην με ρωτήσετε ποιον εννοώ. Όλοι ξέρουν ποιον εννοώ“.

Για τα σενάρια περί Β’ Εθνικής στην ΚΑΕ: “Η ΑΕΚ είναι η Βασίλισσα της Ευρώπης. Πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο, το ’68, και αυτό δεν αλλάζει. Βέβαια, καλή είναι η ιστορία, αλλά αυτό που μετράει είναι τι γίνεται τώρα. Δεν πάει άλλο μ’ αυτή τη ψυχοφθόρο κατάσταση κάθε καλοκαίρι. Μπορεί η ΑΕΚ να παίξει στην Α1; Μπορεί να γίνει άμεσα ανταγωνιστική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη; Μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της; Αν δεν μπορεί, πώς να παίξει; Αν λύση είναι να μείνει με κάποιο τρόπο καθαρή στην Α2, ή στη Β’ Εθνική, δηλαδή χωρίς χρέη, ας παίξει εκεί. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό.

Η ΑΕΚ έχει οφειλές. Ποιο είναι ακριβώς το ποσό δεν έχει διευκρινιστεί διότι ακούω, διαβάζω και μαθαίνω διάφορα. Σε κάθε περίπτωση, με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο, έως απίθανο να μπορέσει να προχωρήσει η ΑΕΚ κουβαλώντας και τα χρέη. Ίσως, η απάντησή μου να μην ήταν τόσο οπαδική όσο περίμεναν ορισμένοι, αλλά αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε πρωτίστως ρεαλιστές“.