Ο Άλεξ Γιαννούλιας πήρε στα χέρια του σήμερα την φανέλα του Πανιωνίου με τον αριθμό τέσσερα και το όνομα του, από τον άλλοτε συμπαίκτη του και καλό του φίλο Μάκη Δρελιώζη και δεν έκρυβε την ικανοποίηση του. Ο συνεργάτης του Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα οικονομίας, που τιμήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, ευχαρίστησε την διοίκηση του προέδρου Ίωνα Βαρουξάκη για το δώρο και ευχήθηκε να δει τον Πανιώνιο στην Α1.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Πανιωνίου για το δώρο που μου έκανε. Είμαι πολύ περήφανος που ήρθε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Περήφανος για την Ελλάδα την χώρα μας, γιατί είναι μεγάλο πράγμα αυτή η επίσκεψη. Ελπίζω να βοηθήσει, δεν θα αλλάξει ο κόσμος σε μια μέρα, αλλά ελπίζω να βοηθήσει έστω και λίγο, προκειμένου να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Η μόνη λύση για να βγει η Ελλάδα από την δύσκολη θέση είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες. Αυτό όμως δεν γίνεται σε μια ημέρα χρειάζεται δουλειά».

Για την τωρινή κατάσταση στην πρώην ομάδα του: «Ξέρω ότι ο Πανιώνιος αγωνίζεται στο δεύτερο πρωτάθλημα της χώρας. Θέλω να ανέβει στην Α1, όπως παλιά και να πρωταγωνιστεί. Όταν κάποιος μου λέει την λέξη Πανιώνιος, το πρώτο που σκέφτομαι είναι οικογένεια. Όλοι οι φίλοι που έκανα στην Ελλάδα ήταν στον Πανιώνιο, πέρασα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου στην ομάδα και είμαι Πανιωνάρα!».

Για τις φιλίες του από την εποχή που αγωνιζόταν στους «κυανέρυθρους»: «Ο Μάκης (Δρελιώζης), ο Κικίλιας, ο Καράγκουτης, ο Καμαριώτης και ο Τζανής Σταυρακόπουλος ήταν παιδιά με τα οποία αγωνιστήκαμε μαζί. Ο Μάκης με αποκαλούσε τουρίστα όταν ήρθα από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, γιατί όταν δεν είχαμε προπόνηση τους έλεγα πάμε στην Ακρόπολη, πάμε να δούμε κανένα μουσείο και εκείνος γελούσε και με έλεγε τουρίστα!».

Για την ενασχόλησή του με το μπάσκετ: «Μπάσκετ έπαιζα από μικρό παιδί με τα αδέλφια μου. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας να δουλεύουμε ως ομάδα. Χωρίς την ενασχόληση μου με το μπάσκετ θα ήμουν άλλος άνθρωπος. Όταν παίζεις μπάσκετ από μικρός και συνεχίζεις για αρκετά χρόνια διαμορφώνεις αλλιώς τον χαρακτήρα σου. Αγαπώ το μπάσκετ, το αγάπησα και στην Ελλάδα και τώρα στην Αμερική παρακολουθώ πολύ το ΝΒΑ. Όνειρο μου ήταν να παίξω μπάσκετ στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που το πραγματοποίησα παίζοντας στον Πανιώνιο».

Για τον Μπαράκ Ομπάμα: «Τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον γνώρισα παίζοντας μπάσκετ πριν από 22 χρόνια. Παίζαμε μαζί και από τότε κρατάει και η φιλία μας. Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με δυο λόγια θα έλεγα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Και αν ήταν Έλληνας θα ήταν Πανιώνιος».