Ο Φάρος Κερατσινίου, μπορεί να έχει επιδοθεί εσχάτως στους… φόνους των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, αλλά άπαντες στις τάξεις της ομάδας θέλουν να διατηρήσουν χαμηλά την «μπάλα». Ένας εξ αυτών, είναι και ο Μανόλης Παπαμακάριος, ο οποίος θεωρεί θετικές τις ενδείξεις από τις πρώτες εμφανίσεις των παικτών του Ανδρέα Πολέμη, αλλά απέφυγε οποιαδήποτε προσπάθεια αποθέωσης του συνόλου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Sport 24 Radio, 103.3:

Για τη νίκη κόντρα στα Τρίκαλα και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας:«Δείξαμε την ποιότητα μας σαν ομάδα. Ήταν από τα δυσκολότερα ματς που έχουμε δώσει έως τώρα, όμως όταν μας ισοφάρισαν τα Τρίκαλα BC είχαμε την ηρεμία να πάρουμε τη νίκη με την άμυνά μας και να προκριθούμε. Στόχος είναι να γίνουμε καλή ομάδα και τα πρώτα δείγματα είναι θετικά».

Για το εάν αυτή η νίκη είναι «μήνυμα» για τις υπόλοιπες ομάδες της Α2:«Δεν έχουμε να στείλουμε κανένα μήνυμα. Το Κύπελλο είναι σημαντικός στόχος για την ομάδα, όμως το βασικό είναι να είμαστε πρωταθλητές στην Α2. Το Σάββατο (03/10) αρχίζει το πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Το Κύπελλο ήταν μέρος της προετοιμασίας μας. Έχουμε ακόμα έναν αγώνα, όμως τώρα ξεχνάμε το Κύπελλο και σκεφτόμαστε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Για τον όρο «Galacticos»:«Δεν αποδέχομαι τον όρο. Έχει γίνει ντόρος για τα ονόματα που έχουν έρθει, όμως ο δικός μας στόχος είναι να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Έχουμε καλό κλίμα, αρκετά από τα παιδιά διαθέτουν εμπειρία και θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι για να πετύχουμε τους στόχους μας».