Δύο στροφές έμειναν για την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου της Α2 και το ενδιαφέρον στην αυριανή (Σάββατο 2/5) 25η αγωνιστική, εστιάζεται στο μεγάλο ματς της Τρίπολης όπου ή θα μάθουμε την δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τη Καβάλα στην Α1, ή θα παραταθεί η αγωνία… Μεγάλης σημασίας και οι αναμετρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Βέροια όπου παίζεται η παραμονή. Ρεπό έχει το Λαύριο το οποίο παίρνει στα χαρτιά με 20-0 το ματς με τον Ηλυσιακό. Αναλυτικά:

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Αναμφίβολα είναι το ματς της ημέρας και αυτό φαίνεται και από την… φρενίτιδα που επικρατεί στη Τρίπολη για τα εισιτήρια. Ο Αρκαδικός υποδέχεται το Ψυχικό και το κλειστό της πόλης αναμένεται να φορέσει τα καλά του με την ελπίδα ότι οι γηπεδούχοι θα “σφραγίσουν” την άνοδο, για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Α1. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη με νίκη “καθαρίζει” με την δεύτερη θέση και θα μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη τελευταία αγωνιστική. Ασφαλώς και οι Αρκάδες είναι το μεγάλο φαβορί, δεδομένου ότι είχαν επικρατήσει και στο ματς του πρώτου γύρου. Το Ψυχικό πληγωμένο και από την εντός έδρας ήττα από τον Εθνικό γνωρίζει ότι οι πιθανότητες του είναι ελάχιστες, όμως όσο ζει ελπίζει και θα επιδιώξει να νικήσει και μάλιστα με διαφορά άνω των 12 πόντων (είχε ηττηθεί 58-70 στην έδρα του), προκειμένου να μείνει “ζωντανό”… Η έδρα έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο, όμως η ποιότητα και η εμπειρία που ξεχειλίζει από τα ρόστερ των δύο ομάδων αφήνει υποσχέσεις για ένα συναρπαστικό παιχνίδι.  

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Φίλιππου Βέροιας, ο Ηρακλής υποδέχεται στο Ιβανώφειο το Παγκράτι, σε ακόμη ένα ματς – τελικό για τη σωτηρία. Οι “κυανόλευκοι” θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους όπως έκαναν και τη προηγούμενη αγωνιστική και να κάνουν αποφασιστικής σημασίας βήμα για να διατηρηθούν στην Α2. Το Παγκράτι δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως έχει σαν κίνητρο την αξιοπρέπεια του… Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν πάντως με αρκετά προβλήματα, καθώς νοκ άουτ έχει τεθεί ο τραυματίας Ψαρόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του ανέτοιμου Κουτρούλια.

ΟΦΗ – ΑΕΤΟΣ: Τη νίκη που θα “σφραγίσει” την παραμονή στην Α2, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, θα επιδιώξει να πετύχει στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ, ο οποίος κοντράρεται με τον Αετό. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν της βοήθειας των φίλων τους καθώς θα εκτίσουν τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής της έδρας τους, όμως είναι το φαβορί για να πάρουν το “δίποντο” και να εξασφαλίσουν την σωτηρία τους και μαθηματικά. Ο Αετός δεν έχει κανένα απολύτως άγχος. Η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα που έχει ήδη εξασφαλίσει τη παραμονή της, θα παίξει για το γόητρο της, ενώ αυτό είναι το τελευταίο της φετινό παιχνίδι αφού τη τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό (20-0 τον Ηλυσιακό).

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Μετά την ήττα από τον Ηρακλή τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά για τον Φίλιππο, ο οποίος υποδέχεται στην έδρα του τον υποβιβασμένο Ερμή Λαγκαδά. Οι γηπεδούχοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη αφού σε διαφορετική περίπτωση θα αποχαιρετήσουν οριστικά την Α2 και θα πάρουν τον δρόμο του υποβιβασμού. Παρά τα αγωνιστικά του προβλήματα ο Φίλιππος είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στις επιτυχίες να συνεχίσει να… αναπνέει και να τα παίξει πλέον… όλα για όλα τη τελευταία αγωνιστική, ευελπιστώντας σε στραβοπάτημα του Ηρακλή.  

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Κερατσινίου, ο Εθνικός κοντράρεται με τη Λιβαδειά σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι “κυανόλευκοι” θέλουν να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στον πρώτο γύρο (70-69), αποσκοπώντας να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα στην βαθμολογία. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τραυματία Δεμερτζή. Η φιλοξενούμενη Α.Ε.Λ. μετρά έντεκα σερί νίκες, είναι αήττητη στον δεύτερο γύρο και στοχεύει να διευρύνει τις επιτυχίες της, με την κατάκτηση της τρίτης θέσης να μοιάζει ως ο ρεαλιστικότερος στόχος για αυτή.

ΚΑΒΑΛΑ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Τέλος, φιέστα ανόδου θα στηθεί στη Καβάλα, όπου η τοπική Ένωση θα πανηγυρίσει την επιστροφή της στην Α1 αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, υποδεχόμενη τη Δόξα Λευκάδας. Η Καβάλα μετρά δύο σερί ήττες και σίγουρα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες προκειμένου να αποχαιρετήσει με μια νίκη τον κόσμο της και να δώσει πανηγυρικό τόνο στο πάρτι που θα έχει στηθεί από νωρίς στο κλειστό. Βαθμολογικά αδιάφορη η Δόξα Λευκάδας θα παίξει ελεύθερα και χωρίς άγχος με στόχο να προσφέρει και αυτή με το θεαματικό της μπάσκετ το δικό της… χρώμα στην γιορτινή αναμέτρηση. Οι νησιώτες θα αγωνιστούν χωρίς τους Αποστολίδη, Σκλάβο και Καραδολάμη που έμειναν εκτός αποστολής λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.