Η απευθείας άνοδος στη Basket League ΟΠΑΠ με την ταυτόχρονη κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στην Α2 κατηγορία αποτελεί το στόχο της ΑΕΚ εν όψει της νέας αγωνιστική περιόδου, όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Δέσπος. Ο γερόλυκος σέντερ μίλησε στην “Ώρα των σπορ” για τους στόχους της “Ένωσης“, οι οποίοι πρέπει να είναι πάντα υψηλοί, αλλά και τη βοήθεια που δίνει στο σύλλογο το δίδυμο των Κοτσάτου – Αλεξίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας: “Δόξα τον Θεό, όλα πήγαν καλά. Δεν είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς. Υπήρχαν πολλά καινούρια παιδιά στο ρόστερ. Τώρα, περιμένουμε να κλείσει το ρόστερ και πρώτα ο Θεός, στις 19 Αυγούστου να αρχίσουμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν”.

Για τις προσδοκίες της νέας χρονιάς: “Υψηλές προσδοκίες υπήρχαν και πέρυσι, υπάρχουν και φέτος και θα υπάρχουν συνέχεια στην ΑΕΚ. Ξέρουμε τον στόχο και πρέπει να επιτευχθεί. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θέλουμε να συνδυάσουμε την άνοδο στην Α1, με την πρωτιά στη φετινή Α2. Πάνω από όλα όμως, να έχουμε υγεία και από εκεί και πέρα, όλα θα έρθουν”.

Για το νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας: “Είναι τελείως διαφορετικό το πρωτάθλημα της Α2, από αυτό της Β’. Πιστεύω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι και ίσως πιο ανταγωνιστικό και από την χρονιά που η ΑΕΚ έπαιξε ξανά στην Α2, με την διοίκηση Γεωργαντζόγλου (σ. σ. πριν από δύο χρόνια). Το σίγουρο είναι ότι όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν”.

Για την υπεροπλία της ΑΕΚ στη γραμμή των “ψηλών”: “Πράγματι, σαν ονόματα έχουμε δυναμώσει. Είμαστε πολλοί πλέον. Μέχρι στιγμής, γενικά η ομάδα δείχνει ότι είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Λείπουν ακόμα κάποιοι παίκτες, η τεχνική ηγεσία γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, αλλά ελπίζω ότι στην έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασία, θα είμαστε πλήρεις. Το σημαντικό όμως, είναι να γίνουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, γιατί καμία ομάδα δεν προχωράει μακριά, αν δεν έχει δεμένο σύνολο”.

Για τη διοίκηση των Κοτσάτου – Αλεξίου: “Εγώ στην ΑΕΚ βρίσκομαι τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν αντιμετώπισα προβλήματα ούτε με την διοίκηση Γεωργαντζόγλου, ούτε και πέρυσι με την τωρινή μας διοίκηση. Γενικά, νομίζω ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις για όλα τα θέματα της ομάδας και οι άνθρωποι προσπαθούν να είναι παρόντες. Γενικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αφού η διοίκηση φροντίζει να λύνει το παραμικρό θέμα”.

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: “Όπως κάθε αθλητής, έτσι και εγώ με τους συμπαίκτες μου, θα θέλαμε ο κόσμος να είναι κοντά μας, σε όλα τα ματς. Αυτό όμως είναι κάτι που πρέπει να το κερδίσουμε εμείς, οι παίκτες. Δεν μπορούμε να το απαιτήσουμε. Αυτό που θέλουμε, είναι να είμαστε υγιείς και ελπίζω να κάνουμε τον κόσμο μας, να είναι κοντά στην ομάδα, για όλη τη χρονιά”.