Δεν θα έχει μόνο το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Σκανδιναβούς παίκτες, καθώς εκπρόσωπο του, και μάλιστα Ισλανδό θα έχει και η Α2, με τους Μαχητές Δόξας Πευκών να φτάνουν στην απόκτηση του πρώτου ξένου παίκτη της ιστορίας τους, ο οποίος είναι ο Σίγκουρντουρ Θορστέινσον (Sigurdur Thorsteinsson – 2,06 – 27 ετών),ο οποίος εκτός από το πρωτάθλημα της πατρίδας του, έχει αγωνιστεί και στην Σουηδία με την Σόλνα.

Ο γεννημένος στο Ρέικαβικ της Ισλανδίας, ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του (δεν μετέχει στην ομάδα που θα αγωνιστεί στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ), ξεκίνησε την περσινή σεζόν στην Σουηδία και την Σόλνα έχοντας σε 2 παιχνίδια 7 πόντους και 6,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, για να μετακομίσει στην εγχώρια Dominos League, και με την Gridanvik όπου αγωνιστικέ σε 1 παιχνίδι. Στην συνέχεια αγωνιστικέ εκ νέου στην Σόλνα όπου σε 38 παιχνίδια είχε 9 πόντους με 5,5 πόντους κατά μέσο όρο.

Επίσης ορίστηκαν τα φιλικά που θα δώσουν οι Μαχητές στην περίοδο την προετοιμασίας της τα όποια είναι τα:

3/9 Άρης 5/9 Ανατόλια 9/9 Ευκαρπία 12/9 Καστοριά 16/9 Πευκοχώρι 19/9 Πεύκα – Λιβαδειά 23/9 αν περάσουμε στο κύπελλο με ΚΑΟΔ 26-27/9 Θα λάβουμε μέρος στο τουρνουά που διοργανώνει ο Ερμής Λαγκαδά τα Γεωργούδεια ( Ερμής Λαγκαδά -Πευκοχώρι- Μακεδονικός- Πεύκα ).

Στις 19/9 θα αγωνιστεί με την Λιβαδειά για κύπελλο Ελλάδας.