Μπορεί από την Κύμη να διέψευσαν τα ονόματα των Τσαλδάρη και Πελεκάνου, κάτι το οποίο σεβόμαστε απόλυτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πηγαίνουν για μεγάλα πράγματα.

Έτσι στο στόχαστρο της ομάδας του Βασίλη Μπρατσιάκου βρίσκεται ένας παίκτης που αν έρθει στην Α2…αναμένεται να γίνει «σεισμός». Ο λόγος για τον γκαρντ της Ζαλγκίρις ΚάουναςΒαΐντας Καρινιάουσκας! Ο 22χρονος Λιθουανός γκαρντ είχε συμμετοχή και στο πρωτάθλημα το οποίο κατέκτησε η Ζαλγκίρις με χαρακτηριστική άνεση, ενώ αγωνίστηκε και στην Ευρωλίγκα. Έτσι σε 43 παιχνίδια είχε 4,3 πόντους και 2 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 3,6 πόντους σε 14 παιχνίδια. Ο Καρινιάουσκας είχε αγωνιστεί για 8 λεπτά στην ήττα της ομάδας του στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό (58-77) έχοντας  0/1 τρίποντα.

Update

Είναι πλέον οριστικό, καθώς ο Λιθουανός με παρουσία στην Ευρωλίγκα είναι πλέον κάτοικος Κύμης, αποτελώντας συνάμα την ακριβότερη μεταγραφή με ποσό που προκαλεί ίλιγγο, καθώς ο Αλέξανδρος Θεοδώρου θέλησε να κάνει την διαφορά. Ο Καρινιάουσκας είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες της Λιθουανίας, ενώ μετακόμισε στην ομάδα σύμβολο της Λιθουανίας, την Ζαλγκίρις το 2010.