Προπονήθηκε στη Ζωφριά με την ΑΕΚ. ΄Επαιξε φιλικό (χθες στην Καισαριανή) με την ΑΕΚ με αντίπαλο τη Νήαρ Ηστ. Κοινώς δοκιμάστηκε μαζί με τους νέους για να πείσει τον Βαγγέλη Ζιάγκο να τον εντάξει στο δυναμικό της “Ένωσης”, που φιλοδοξεί να επιστρέψει άμεσα στην Α1.

Όμως, ο Σάκης Κουτίνας είχε ήδη κάνει την διαδρομή του, έστω στα στενά όρια της Νίκης Βόλου. Κάτοικος Νέας Ιωνίας. Με ρίζες μικρασιατικές από την γιαγιά του. Είχε ένα λόγο παραπάνω να ενθουσιαστεί με την ιδέα της ΑΕΚ, η οποία τον κάλεσε για να τον δει. Ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ (που επέστρεψε στην Μαγνησία) μίλησε στο basketblog.gr για την εμπειρία:

“Ήταν κάτι εκπληκτικό αυτό που έζησα τις τελευταίες ημέρες με την ΑΕΚ. “Έπαθα πλάκα” με την ΑΕΚ! Με την οργάνωση. Με όλα. Καταρχήν ήταν μεγάλη τιμή για μένα, που κλήθηκα από την ΑΕΚ για να δοκιμαστώ. Είναι προφανές, ότι στην φάση που είμαι και στην ηλικία, που είμαι, δεν θα το έκανα για καμία άλλη ομάδα. Το έκανα για την ΑΕΚ, γιατί είναι η ΑΕΚ, ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους, με την αξιοζήλευτη ιστορική διαδρομή στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ήταν υποχρέωσή μου να κατέβω στην Αθήνα. Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Από κει και πέρα, η οργάνωση ήταν επιπέδου Α1!“.

Και συμπλήρωσε: “Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Είναι επαγγελματίες με όλη την σημασία της λέξης. Μπορεί να αγωνίστηκα με τη Νίκη Βόλου στην Α2, είδα κι άλλες ομάδες πώς λειτουργούσαν, αλλά η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα Α2. Ξέρετε τι σημαίνει να μπαίνω στο γήπεδο, εγώ ένας καινούριος, και να έχω τον φροντιστή πάνω από το κεφάλι μου; Να μου δίνει να φορέσω φανέλα; Να μου δίνει μπάλες. Να μου παρέχει όλες τις ανέσεις. Νιώθει ένας αθλητής, ότι δική του δουλειά είναι μόνο το μπάσκετ. Τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά άλλων.

Ή να βλέπεις σε απόσταση αναπνοής τον Δήμο Ντικούδη! Έναν αθλητή τεραστίου διαμετρήματος. Με τον οποίο μιλήσαμε για λίγο. Να βλέπεις τρεις προπονητές στον πάγκο στα δοκιμαστικά. Τι άλλο να πω; Ήταν μία εμπειρία, που ομολογώ, ότι θέλω να ξαναζήσω. Ξέρω ότι υπάρχει σύγχυση ακόμα με το θέμα των νέων κανονισμών και την οπωσδήποτε απόκτηση αθλητών κάτω των είκοσι δύο. Ο προπονητής της ΑΕΚ, ο Βαγγέλης Ζιάγκος, με τον οποίο μίλησα πολύ για πολλά και τον ευχαριστώ, μου είπε να περιμένω. Φαίνεται ότι τον ικανοποίησα. Διαβάζω και τα ρεπορτάζ σας. Νιώθω ευχάριστα για την εικόνα, που έχουν για μένα. Θα έλεγα ψέματα, αν έλεγα ότι δεν θα στενοχωρηθώ, αν τελικά δεν γίνει η μεταγραφή. Προφανώς και θα απογοητευτώ. Από την άλλη, νιώθω τυχερός που έζησα αυτή την εμπειρία, που φόρεσα τη φανέλα της ΑΕΚ. Όπως ξαναείπα, όμως θέλω να τη ξαναζήσω”.

Για την Νίκη Βόλου: “Είναι ο σύλλογος στον οποίο βρίσκομαι από τα δεκατέσσερά μου. Ο πατέρας μου υπήρξε και εκείνος αθλητής στην ομάδα. Υπάρχουν δεσμοί με τον σύλλογο. Από κει και πέρα, πρέπει να προχωρήσω όμως. Έχω λάβει την διαβεβαίωση, ότι θα μου δώσουν το δελτίο. Νομίζω, ότι δικαιούμαι έπειτα από τόσα χρόνια να κυνηγήσω το όνειρό μου. Μακάρι, αυτό το όνειρο να έχει συνέχεια. Να έχει συνέχεια στην ΑΕΚ. Και να βρίσκομαι κι εγώ εκεί όταν η μεγάλη αυτή ομάδα θα επιστρέφει εκεί, που ανήκει. Στα μεγάλα σαλόνια της Α1…”