Το Μαρούσι ήταν πραγματικά ασταμάτητο στην αναμέτρηση με την έτσι κι αλλιώς πολύ πιο αδύναμη Δάφνη Δαφνίου και κατάφερε να φτάσει σε μια πλέον άνετη νίκη σκοράροντας ταυτόχρονα και 140+ πόντους.
Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το δέος των τριπόντων, με τους αποψινούς γηπεδούχους να ευστοχούν σε 30 τέτοια σουτ και να κάνουν ρεκόρ στην μακρόχρονη ιστορία της Α2 Ανδρών!

Έτσι, κατόρθωσαν με χαρακτηριστική άνεση να ξεπεράσουν τα 26 που είχε πετύχει ο Ιωνικός Νικαίας στο περίφημο ματς με τον Εθνικό το 2019, όταν είχε επικρατήσει με το… εξωγήινο 197-116, σκοράροντας τέσσερα περισσότερα σε 7 μόλις περισσότερες απόπειρες (68 έναντι 61) -ταράσσοντας έτσι τα χρονοντούλαπα της ιστορίας με μια απίθανη επίδοση!

Ουσιαστικά, ο Αντώνιος-Αλέξανδρος Προίσκος πήρε… φωτιά σήμερα με 8-14 σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ σε 5 τουλάχιστον ευστόχησε και η ασταμάτητη τριάδα των Στασινού, Ξυδά και Ξύδη, που έκαναν εν ολίγοις ό,τι ήθελαν απέναντι στην αντίπαλη άμυνα, την οποία και ρήμαξαν εν τέλει με 15 τρίποντα αλλά και 46 πόντους αθροιστικά (23 τρίποντα και 76 πόντους μαζί με τον Προίσκο) την ίδια στιγμή που οι παίκτες της Δάφνης πέτυχαν μόλις 34 πόντους περισσότερους.
Ταυτόχρονα δε, αξίζει να αναφερθεί αφενός το γεγονός πως οι 8 από τους 10 παίκτες των νικητών που πάτησαν παρκέ ευστόχησαν έστω σε ένα τρίποντο, ενώ την ίδια στιγμή μόνο ένας, ο Μάριος-Ισίδωρος Δόξας δεν εκτέλεσε ούτε ένα.

Τέλος, σε μια βραδιά όπου ο τελικός νικητής είχε κριθεί ήδη από τα πρώιμα λεπτά της αναμέτρησης, όταν το συγκρότημα του κόουτς Σκαραφίγκα κατόρθωσε να προηγηθεί τόσο με 30-7 στο τέλος της πρώτης περιόδου όσο και με 71-27 στο τέλος της δεύτερης, το Μαρούσι εκτέλεσε 38 περισσότερα σουτ από την περίμετρο σε σχέση με τα δίποντά του -ενώ ακόμα και η πρόσθεση των βολών με τα δίποντα δεν άγγιζαν καν τα επιχειρούμενα τρίποντά του (42 έναντι 68)!