Η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας η οποία όμως δεν θα αποτελέσει… πυροτέχνημα, αλλά θα έχει διάρκεια και τα επόμενα χρόνια, είναι η βασική επιδίωξη των ανθρώπων του Ερμή Λαγκαδά. Κάτι που επισήμανε και ο κόουτς Τάκης Ξουρίδας, ο οποίος λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, μίλησε στο “basketblog”, για τον νεανικό Ερμή, τους στόχους του, αλλά και το ματς της πρεμιέρας με τον δυνατό Κόροιβο:

“Ξεκινάμε τη χρονιά με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Κόροιβος είναι μια ομάδα με εντελώς διαφορετικούς στόχους από εμάς και διαθέτει μια ομάδα που ξεχειλίζει από εμπειρία. Εμείς, με τα δικά μας κίνητρα θα κοιτάξουμε να σταθούμε απέναντι τους και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη το ρόστερ, αφού ψάχνουμε για ένα ψηλό. Ελπίζω να βρεθεί ο παίκτης το ταχύτερο δυνατό, κάτι που θα αποτελέσει μια υπέρβαση της διοίκησης με βάση το μπάτζετ, όμως θα προσθέσει δύναμη στην φροντ λάιν της ομάδας”, τόνισε ο προπονητής των “πρασίνων” που διακρίνεται για την εμπειρία του στην Α2 και πρόσθεσε:

“Έχουμε αρκετά νέα παιδιά στον βασικό μας κορμό, γεγονός που μας πήρε αρκετό χρόνο για να “δέσουμε” σαν σύνολο και να περάσουμε την φιλοσοφία μας στους παίκτες. Πιστεύω πάντως ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ανεξάρτητα εάν θα έχουμε ή όχι ακόμη ένα παίκτη στη σύνθεση μας, το Σάββατο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μια καλή εμφάνιση”.

Όσον αφορά στο σημαντικότερο στόχο του Ερμή, ο Τάκης Ξουρίδας υπογράμμισε: “Στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και κυρίως να μπουν οι βάσεις για μια δυνατή ομάδα που θα έχει διάρκεια στα επόμενα χρόνια. Έχουμε πολλά νεαρά παιδιά  που είναι από τη περιοχή του Λαγκαδά τα οποία διακρίνονται για το ταλέντο τους. Γεγονός που αποτελεί μια πρώτης τάξεως “μαγιά” για να αποτελέσουν τον κορμό του Ερμή για τα επόμενα χρόνια”.

Η προετοιμασία για το ματς της πρεμιέρας ξεκινά σήμερα το απόγευμα, με τα μικροπροβλήματα πάντως να δυσχεραίνουν το έργο του έμπειρου κόουτς. Ο λόγος για τους Καλογιαννίδη, Στεφανίδη και Βράγκα, οι οποίοι ταλαιπωρούνται τις τελευταίες ημέρες από ίωση, ενώ ο Σικαλίδης έχει ενοχλήσεις στον ώμο, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ακόμη η σοβαρότητα του τραυματισμού του.