Τεράστιας σημασίας νίκη για το Αγρίνιο που πήρε ένα μεγάλο διπλό κόντρα στο Παγκράτι και διπλασίασε τις νίκες του απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα, διότι είχε προηγηθεί το 63-62 στο Αγρίνιο με το σύνολο του κόουτς Διαμαντάκου να «τουμπάρει» τους ροσονέρι χάρη σε ένα γκολ-φάουλ του Κυριλή. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας πήρε το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα εκτός έδρας για την φετινή σεζόν κόντρα σε μία ομάδα με κοινούς στόχους, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 6-12 και να κρυφοκοιτάει το πλεονέκτημα έδρας στα play-out.

Oι προσθήκες Τσέρνιτς και Μπαζίνα και το must win παιχνίδι με τον Φίλιππο

Παρά το γεγονός ότι oι Αγρινιώτες παρατάσσονται με ελλιπές ρόστερ στις περισσότερες αγωνιστικές λόγω των τραυματισμών, εντούτοις παρουσιάζουν ανταγωνιστικό πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια. Την διαφορά όμως κάνουν τα δύο καινούρια πρόσωπα δηλαδή οι Μπαζίνας και Τσέρνιτς, καθώς έχουν δώσει μεγάλη επιθετική πνοή στην ομάδα του κόουτς Διαμαντάκου. Συγκεκριμένα εξαιτίας αυτών των δύο παικτών η παραγωγικότητα του ΑΟΑ έφτασε σε τόσο υψηλά για τα δεδομένα του επίπεδα στις δύο νίκες με τον Πανερυθραϊκό και το Παγκράτι (90 και 80 πόντους αντίστοιχα). Ο Σέρβος γκαρντ σήμερα πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση με την φανέλα του Αγρινίου, καθώς πέτυχε 23 πόντους με χαρακτηριστική ψυχραιμία από την γραμμή των βολών (11/15). Από την άλλη ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ ήταν και σήμερα διψήφιος (10 πόντοι) και με καθοριστικό καλάθι διαμόρφωσε το 78-81, που έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα στην ομάδα του.

Πλέον το Αγρίνιο στρέφει το βλέμμα στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Φίλιππο το ερχόμενο Σάββατο. Σε περίπτωση νίκης θα σβήσει την ήττα με 72-70 στην Ημαθία και θα πλησιάσει τον προσεχή της αντίπαλο στην μία νίκη, μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης ακόμη και της 10ης θέσης. Σε περίπτωση κατάληψης της 10ης θέσης η υπόθεση παραμονή θα έχει μπει σε πολύ καλό δρόμο για τους Αγρινιώτες, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα τεθούν αντιμέτωποι με το Παγκράτι με πλεονέκτημα έδρας και 2-0 στις μεταξύ τους νίκες.